четвъртък, 09 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1672 прочитания

  Ръст в търсенето на турски лири в България

  Валутата се намира трудно, като най-ощетените са абитуриентите, които избират Турция, за да отпразнуват своето завършване
  23 май 2019, 13:50 a+ a- a

  След поредния трус предизвикан от политика на Ердоган, турската лира се срина с още 2%, което направи южната ни съседка, още по-примамлива туристическа и шопинг дестинация.

  Турски лири отново се намират трудно в България, като този проблем е особено голям най-вече за областните градове, съобщават от Tavex. Оказва се, че сред най-ощетените в момента са абитуриентите, които избират именно Турция като дестинация, в която да отпразнуват своето завършване. Чест проблем, с който се сблъскват, е снабдяването с местна валута за екскурзията, тъй като обикновено заминават големи групи, а намирането на лири е сложно, а в някои случай дори невъзможно, особено ако са от малки градове страната.

  Единствената алтернатива за тези абитуриенти е покупка на валута чрез интернет. Причина за това е, че малките обменни бюра или предлагат изключително неприемливи курсове, или по-често въобще нямат турски лири – проблемът, който предизвика обществено недоволство през август месец миналата година.

  След като стана ясно, че в България са достигнали фалшиви банкноти от 50 паунда, експерти от Tavex споделиха, че най-голямо притеснение сред българите се наблюдава по отношение на фалшификати сред турските лири.

  Експертите споделиха, че турските лири рядко биват фалшифицирани и няма причина за безпокойство. Експертите предупреждават, че недоброжелателни търговци в Турция често се опитват да измамят българските туристи като се опитват да продават стоките и услугите си на същите цени, но в евро – 6 пъти по-скъпо!

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  САЩ плащат $1,6 млрд. на Novavax, за да ускори създаването на ваксина за коронавирус
  Компанията трябва да произведе 100 млн. дози ваксина до началото на 2021 година
  преди 9 часа
  Uber потвърди, че придобива Postmates
  Сделката е за повече от 2,6 млрд. щатски долара
  преди 9 часа
  Придобиването на Fitbit от Google стана обект на разследване от европейски регулатори
  Над двадесет групи, защитаващи потребители и личната информация поискаха блокиране на сделката
  преди 9 часа
  преди 10 часа
  ЕК: ЕС е изправен пред по-голяма рецесия от очакваната
  Според новата прогноза икономиката на еврозоната ще се свие с 8,7% през 2020
  преди 10 часа
  Каква е рецептата за справяне с кризата според софтуерния сектор?
  Повече от половината софтуерни компании оценяват като негативно въздействието на Covid-кризата върху финансовото си състояние