събота, 21 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1129 прочитания

  Ръст в търсенето на турски лири в България

  Валутата се намира трудно, като най-ощетените са абитуриентите, които избират Турция, за да отпразнуват своето завършване
  23 май 2019, 13:50 a+ a- a

  След поредния трус предизвикан от политика на Ердоган, турската лира се срина с още 2%, което направи южната ни съседка, още по-примамлива туристическа и шопинг дестинация.

  Турски лири отново се намират трудно в България, като този проблем е особено голям най-вече за областните градове, съобщават от Tavex. Оказва се, че сред най-ощетените в момента са абитуриентите, които избират именно Турция като дестинация, в която да отпразнуват своето завършване. Чест проблем, с който се сблъскват, е снабдяването с местна валута за екскурзията, тъй като обикновено заминават големи групи, а намирането на лири е сложно, а в някои случай дори невъзможно, особено ако са от малки градове страната.

  Единствената алтернатива за тези абитуриенти е покупка на валута чрез интернет. Причина за това е, че малките обменни бюра или предлагат изключително неприемливи курсове, или по-често въобще нямат турски лири – проблемът, който предизвика обществено недоволство през август месец миналата година.

  След като стана ясно, че в България са достигнали фалшиви банкноти от 50 паунда, експерти от Tavex споделиха, че най-голямо притеснение сред българите се наблюдава по отношение на фалшификати сред турските лири.

  Експертите споделиха, че турските лири рядко биват фалшифицирани и няма причина за безпокойство. Експертите предупреждават, че недоброжелателни търговци в Турция често се опитват да измамят българските туристи като се опитват да продават стоките и услугите си на същите цени, но в евро – 6 пъти по-скъпо!

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Стартира програмата "ИТ бизнесът преподава"
  До момента желание за участие са заявили 51 училища и 23 фирми, училищата могат да подават проекти до 21 октомври 2019
  преди 1 ден
  Бизнесът предлага при изплащане на болничните да се въведе период на изчакване
  Злоупотребите с болнични листове се оценяват на 200 млн. лв. годишно
  преди 1 ден
  Великобритания сподели с ЕС документи с предложенията си за Брекзит
  Страната ще направи официално предложение веднага, щом финализира плановете си
  преди 1 ден
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021