петък, 20 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1130 прочитания

  Позитивната нагласа може да е ключ към по-дълъг живот

  Проучване разкрива, че оптимистите живеят по-дълго от песимистите
  27 август 2019, 16:03 a+ a- a

  Ново проучване твърди, че хората с позитивна нагласа към живота доживяват до по-голяма възраст от тези с песимистични възгледи. В проучването са участвали 69 хил. жени на възраст между 58 и 86, както и 1400 мъже на възраст между 41 и 90 години. Те са били наблюдавани между 10 до 30 години.

  По време на проучването те са попълнили въпросник, целящ да определи нивото им на оптимизъм. Тези, очакващи в живота им да се случат повече добри неща, отколкото негативни, (между 50% и 70% оптимизъм) са доживели до възраст над 85 години. Най-оптимистичните са живели между 11% и 15% по-дълго от най-песимистичните.

  Авторите на проучването от Университета по медицина в Бостън, САЩ са взели предвид заболявания като сърдечни проблеми, рак и дори депресия. Резултатите потвърждават, че определени психологични фактори може да ограничат продължителността на живота.

  Предходни проучвания доказаха, че оптимистичните хора са по-малко предразположени към развитието на хронични заболявания. Това е първото проучване, което разглежда оптимизма и продължителността на живота.

  Резултатите сочат още, че връзката между оптимистичното мислене и продължителността на живота е нарушена, ако са налице навици като пушене, честа употреба на алкохол, липса на физическа активност и лоша диета.

  Друго откритите от проучването е, че оптимистичните хора може да се възстановят по-бързо от внезапни стресиращи ситуации и изпитват по-малко негативни емоции, свързани с подобни изживявания.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Докъде летяха българите през лято 2019?
  Най-посещаваната държава от българите за лято 2019 е Германия
  преди 2 часа
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021
  преди 22 часа
  Бизнес организации стартират инициатива за повече добри новини за българската икономика
  Кампанията „За да успеем в България“ е провокирана от отказа на електронните медии да споменават фирмени и продуктови наименования с информационна, а не с рекламна цел
  преди 23 часа
  ЕС даде ултиматум на Борис Джонсън
  „Покажи ни план за Брекзит в следващите 12 дни или това е краят“, гласи той