сряда, 08 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3979 прочитания

  ИТ специалисти и млади мениджъри предпочитат да живеят в периферията на София

  Съседите са ключов аспект при избора на жилище, сочи проучване на Естат България
  12 септември 2019, 17:24 a+ a- a

  Проучване по поръчка на строително-инвестиционната компания Real Estate Developments и реализирано от Естат България показва, че за 71% от респондентите, голяма част сред които млади мениджъри и IT специалисти, концепцията за къща в покрайнините на града доминира в предпочитанията им при избор на дом/жилище. Основните мотиви при избор на дом, които доминират сред запитаните, са – безопасност, инфраструктура, детски градини и училища, отдалеченост от шум, трафик и замърсяване, наличие на зеленина и простор.

  Голяма част от посочените характеристики съответстват с концепцията за къща в покрайнините на града, както и с тенденцията хората да избягват да живеят в централните части на населеното място. Проучването изведе и друга интересна тенденция сред респондентите - около 53% описаха притежанието на луксозен дом като важно, но не и решаващо, като 88% от тях заявиха, че съседите са ключов аспект при избора на жилище.

  „Според данните, изведени от проучването, безопасността и видеонаблюдението са от изключително важно значение за анкетираните, особено за семействата с малки деца. Поради тази причина при проектирането на жилищен комплекс River Park сме наблегнали на осигуряването на защитеност и сигурност за всички живущи“, коментира Ори Нив, главен изпълнителен директор на Real Estate Developments, фирмата-инвеститор по проектa River Park.

  Проучването открои и няколко основни очаквания на запитаните, свързани с жилищните комплекси – а именно наличието на детски площадки, супермаркет, аптека, детска градина, ресторанти / кафенета, фитнес и басейн.

  Представителното количествено проучване беше проведено сред 185 пълнолетни граждани на възраст между 19 и 60 години. Респондентите обхващаха представители от най-високо ниво в компании от различни професионални сфери – IT, телекоми, горива, частни болници, банки, застрахователни компании, пенсионни фондове и други.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  В Ню Йорк жертвите на COVID-19 вече надминаха загиналите в атаките на 11 септември
  Щатът отчете пореден рекорд на смъртни случаи от коронавирус
  преди 13 часа
  12 са последните положителни проби на COVID-19
  577 достигна броят на потвърдените случаи на коронавирус в България
  преди 14 часа
  Градският транспорт в София ще се движи с ново работно време
  Последните курсове на градските линиите ще приключват около 22:00 часа
  преди 15 часа
  Борис Джонсън в стабилно състояние, остава в интензивното
  Финансовият министър Риши Сунак ще поеме управлението на страната, ако и външният министър Доминик Рааб, който замества Джонсън, се разболее
  преди 16 часа
  Хидроксихлорохин и COVID-19: има ли доказателства, че помага?
  Светът започна да се запасява с лекарството. Учените обаче не са категорични, дали то помага в борбата с коронавируса