вторник, 14 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1999 прочитания

  Какво да подарим за Коледа на пътешествениците?

  Няколко оригинални идеи за пристрастените към нови дестинации приятели и близки хора
  05 декември 2019, 09:16 a+ a- a

  Имате приятел пътешественик, който инвестира всичките си пари и свободно време в пътувания, говори само за екскурзии и целта в живота му е да обиколи света? Ако се чудите какво да подарите на такъв тип човек, ето няколко идеи, специално подбрани за Коледа от експертите в пътуванията eSky.

  Скреч карта за стена – този тип карти са доста популярни, има ги във всякакви размери и формати – карта на света, на определен континент или пък на България. Каква е целта? Да изтриете всеки посетен град. Подобно на този вид карта е и корковото табло за стена с всички континенти, на което можете да поставяте габърчета къде сте били или къде мечтаете да отидете. Истинските пътешественици ще оценят подобен подарък и с радост ще отбелязват посетените места (а между другото ще си спомнят и за вас).

  Пътеводител или енциклопедия – ако знаете коя е следващата му дестинация или къде мечтае да отиде, бъдете сигурни, че ще го зарадвате. На пазара вече има много енциклопедии за различни градове и забележителности, романтични дестинации и т.н., които ще впечатлят дори заклетите потребители на мобилни устройства.

  Касичка – даването на пари, вместо подарък, не е особено креативно, но ако те са поставени в касичка-куфар или пък буркан с надпис „Фонд пътешествия“, то със сигурност ще го зарадват. Така не само ще подпомогнете пътуването, но и ще сте една от причините то да се сбъдне. Какво по-ясно доказателство, че желаете щастието на този човек, нали?

  Албум със снимки от различни пътувания – тук възможностите за импровизация са много. Можете да купите готов албум, в който да се подредят различни снимки, или сами да го изработите. Със сигурност този авторски подарък ще е уникален и различен.

  Рамка със снимки – има ги в различни разновидности, брой и форма. Тук също можете да изработите нещо собственоръчно, например да ползвате корково табло, на което да „монтирате“ снимки от различни пътешествия, мечтани дестинации, картички, пожелания и други.

  Чаша за кафе, тениска, калъф за телефон или друг предмет, на който можете да отпечатате любима пътешественическа снимка или девиз. Така, докато носи своята тениска например, притежателят ѝ ще се сеща често за вас.

  Преживяване – полет с балон, парапланер или скок с парашут – обикновено хората, които обичат пътуванията, са авантюристи и такъв тип подарък истински би ги зарадвал. Има различни клубове, които предлагат подобни услуги, като може да се закупи ваучер, валиден за определен период от време.

  Самолетни билети – това е мечтата на пътешественика. За него няма по-хубав подарък от това. Особено сега, когато има билети на толкова достъпни цени и авиокомпаниите често обявяват добри оферти и промоции.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Проучване: Пандемията е ударила финансово българина по-сериозно от средния европеец
  Половината българи подкрепят по-голям бюджет на ЕС за борба с COVID-19 с приоритети здравеопазване и икономическо възстановяване
  преди 7 часа
  ЕК: Без държавна подкрепа за фирми, избягващи данъци чрез данъчни убежища
  Ограничения да се прилагат и за дружества, осъдени за финансови измами, корупция и др., препоръчва Брюксел
  преди 7 часа
  МОН с платформа за онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети
  Платформата ще може да се използва и от граждани на Северна Македония, които искат да следват у нас
  преди 9 часа
  Трета вълна на коронавируса в Хонконг
  Спортни зали и кина отново затварят врати, храненето на закрито вечер се забранява
  преди 9 часа
  Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 13 млн. души
  Жертвите на заболяването са близо 600 хил., оздравелите – 7,3 милиона