вторник, 20 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2104 прочитания

  Какво да подарим за Коледа на пътешествениците?

  Няколко оригинални идеи за пристрастените към нови дестинации приятели и близки хора
  05 декември 2019, 09:16 a+ a- a

  Имате приятел пътешественик, който инвестира всичките си пари и свободно време в пътувания, говори само за екскурзии и целта в живота му е да обиколи света? Ако се чудите какво да подарите на такъв тип човек, ето няколко идеи, специално подбрани за Коледа от експертите в пътуванията eSky.

  Скреч карта за стена – този тип карти са доста популярни, има ги във всякакви размери и формати – карта на света, на определен континент или пък на България. Каква е целта? Да изтриете всеки посетен град. Подобно на този вид карта е и корковото табло за стена с всички континенти, на което можете да поставяте габърчета къде сте били или къде мечтаете да отидете. Истинските пътешественици ще оценят подобен подарък и с радост ще отбелязват посетените места (а между другото ще си спомнят и за вас).

  Пътеводител или енциклопедия – ако знаете коя е следващата му дестинация или къде мечтае да отиде, бъдете сигурни, че ще го зарадвате. На пазара вече има много енциклопедии за различни градове и забележителности, романтични дестинации и т.н., които ще впечатлят дори заклетите потребители на мобилни устройства.

  Касичка – даването на пари, вместо подарък, не е особено креативно, но ако те са поставени в касичка-куфар или пък буркан с надпис „Фонд пътешествия“, то със сигурност ще го зарадват. Така не само ще подпомогнете пътуването, но и ще сте една от причините то да се сбъдне. Какво по-ясно доказателство, че желаете щастието на този човек, нали?

  Албум със снимки от различни пътувания – тук възможностите за импровизация са много. Можете да купите готов албум, в който да се подредят различни снимки, или сами да го изработите. Със сигурност този авторски подарък ще е уникален и различен.

  Рамка със снимки – има ги в различни разновидности, брой и форма. Тук също можете да изработите нещо собственоръчно, например да ползвате корково табло, на което да „монтирате“ снимки от различни пътешествия, мечтани дестинации, картички, пожелания и други.

  Чаша за кафе, тениска, калъф за телефон или друг предмет, на който можете да отпечатате любима пътешественическа снимка или девиз. Така, докато носи своята тениска например, притежателят ѝ ще се сеща често за вас.

  Преживяване – полет с балон, парапланер или скок с парашут – обикновено хората, които обичат пътуванията, са авантюристи и такъв тип подарък истински би ги зарадвал. Има различни клубове, които предлагат подобни услуги, като може да се закупи ваучер, валиден за определен период от време.

  Самолетни билети – това е мечтата на пътешественика. За него няма по-хубав подарък от това. Особено сега, когато има билети на толкова достъпни цени и авиокомпаниите често обявяват добри оферти и промоции.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 43 минути
  Маските на открито отново стават задължителни
  Новата мярка влиза в сила от 22 октомври
  преди 52 минути
  Роботи заплашват до 800 млн. работни места по света
  Вижте в кои страни рискът е най-голям
  преди 1 час
  Министерството на труда е отворено за предложения от бизнеса за мярката 60/40
  Ведомството ще очаква предложения за новия дизайн на мярката от 2021 година
  преди 3 часа
  УНСС затваря за седмица заради Covid-19
  Университетът минава на онлайн обучение
  преди 3 часа
  ЕК открива процедури срещу Кипър и Малта заради "златните паспорти"
  Комисията изпрати отново писмо и до България заради опасенията си за режима за предоставяне на гражданство срещу инвестиции. Българското правителство разполага с един месец, за да отговори
  преди 3 часа
  Мнозинството европейци подкрепят по-голям бюджет на ЕС
  Общественото здраве е основен приоритет, следван от икономическото възстановяване и изменението на климата