събота, 28 март 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  696 прочитания

  SpaceX ще изпрати четирима цивилни в Космоса

  Очаква се частната мисия да бъде осъществена до края на 2021
  21 февруари 2020, 09:13 a+ a- a

  SpaceX планира да изпрати четирима цивилни пътници в Космоса. Компанията ще позволи закупуването на билети за пътешествия с капсулата им Crew Dragon, която бе създадена с цел да изпраща американски астронавти до Международната космическа станция.

  Цената на билетите все още не е оповестена, но Independent съобщава, че тя ще е поне няколко десетки милиона долара. Билетите ще могат да бъдат закупени през агенцията Space Adventures, която си партнира със SpaceX в продажбата на пакетите.

  Очаква се частната мисия да бъде осъществена до края на 2021.

  „Тази историческа мисия ще проправи път към създаването на космически туристически услуги за всички мечтаещи да поемат към Космоса. За нас е чест да работим с екипа на Space Adventures“, разказа президентът на SpaceX Гуин Шотуел.

  Пътниците няма да могат да посетят Международната космическа станция или друг космически обект по време на пътуването. Вместо това те ще излетят на борда на капсулата Crew Dragon, която ще бъде изстреляна с ракета SpaceX Falcon 9.

  Пътниците ще прекарат известно време в орбитата на Земята, след което ще се завърнат на повърхността. Ако мисията бъде успешна, това ще е първото подобно пътешествие, позволило на туристи да достигнат толкова големи висоти.

  В миналото Space Adventure организира осем частни посещения на Международната космическа станция, която се намира в ниската орбита на Земята. Последното пътуване бе на основателя на Cirque du Soleil Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Борисов: България е пример в света за адекватни и бързи мерки срещу COVID-19
  Ако сме разумни, парите ще ни стигнат за 3 месеца и след това можем да мислим за икономическо възстановяване, каза премиерът на извънреден брифинг в МС
  преди 1 час
  331 стигнаха случаите на COVID-19 в България
  Има нови 18 случая на заразени с коронавирус
  преди 2 часа
  Всички засегнати от кризата сектори ще имат право на подпомагане по схемата 60:40
  Отпада първоначално предложеният от правителството списък със субекти, които да имат възможност за подпомагане
  преди 7 часа
  преди 8 часа
  Китайски учен: Голямата грешка в САЩ и Европа е, че хората не носят маски
  Според Джордж Гао, директор на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, това е една от причините за бързото разпространение на COVID-19