петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1540 прочитания

  След края на пандемията поклоните ще заменят здрависванията

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече замени ръкуването с инидийския поздрав намасте
  04 април 2020, 08:42 a+ a- a

  След края на пандемията нездравословните ръкостискания в етикета на човешките отношения най-вероятно ще бъдат заменени с леки поклони от разстояние.

  Това съобщава РИА Новости, като цитира прогноза на Джеймс Шепърд - професор по социална психология в университета във Флорида.

  По думите на специалиста ръкостискането е западна норма на поведение, докато в източните култури са по-разпространени поклоните. Подобни жестове Шепърд счита за здравословни и те със сигурност ще заменят ръкостисканията след стресовите ситуации из целия свят, породени от пандемията.

  "Ако обществените лидери възприемат тренда, то поклоните бързо могат да се превърнат в норма и на Запад", добавя психологът.

  Друг вариант според специалиста е докосването с юмруци. Но при тях все още съществува форма на контакт, който мнозина ще се опитват да избягват след спомена от COVID-19.  

  Професорът споменава съществуващите в много страни препоръки за поддържане на разстоянието от около два метра и също призовава хората да не се ръкуват. 

  В много страни по света властите вече излязоха с препоръки гражданите да спазват социална дистанция и да избягват ръкостисканията при общуване, припомня изданието.

  Така например вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс публично приветства другите хора, като ги докосва с лакти.

  През месец март президентът на САЩ Доналд Тръмп сподели личния си опит при предпазването от коронавируса. По време на официален разговор в Белия дом с ирландския премиер Лео Варадкар той обяви, че се отказва от здрависванията в полза на традиционното индийско приветствие намасте. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 16 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 16 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 16 часа
  преди 16 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс