петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1061 прочитания

  Джак Дорси дарява 1 млрд. щатски долара за борба с коронавируса

  Дарението представлява 28% от богатството на главния изпълнителен директор на Twitter
  08 април 2020, 16:05 a+ a- a

  Основателят на Twitter и Square Джак Дорси ще дари 1 млрд. щатски долара за борба с коронавируса. Дарението представлява 28% от богатството му. Дорси обяви решението си в социалната мрежа, споделяйки, че нуждите на обществото нарастват и са от голямо значение.

  Главният изпълнителен директор на Twitter не посочи как финансите ще бъдат разпределени, само че всички ще бъдат използвани за борба с COVID-19.

  В САЩ има недостиг на респиратори и предпазно оборудване. Бизнесът и обществото също изпитват затруднения поради карантината.

  Дорси ще използва акциите си в Square, за да финансира даренията. Дялове от Twitter няма да се използват за кампанията, тъй като Дорси държи по-малко от тях. Те ще бъдат предоставени през фондацията Start Small.

  Четиридесет и три годишният бизнесмен оглавява както Twitter, така и платформата за разплащания Square.

  Ако средствата не бъдат изразходвани до края на пандемията, Дорси заяви, че ще ги насочи към фондове, подпомагащи здравословното състояние на момичета, както и към изследвания за универсалния основен доход.

  Дорси не е единственият бизнесмен от сферата на новите технологии, който направи значителни дарения за борба с пандемията. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг задели 30 млн. щатски долара, по-голямата част от които e за намирането на лечение.

  Джеф Безос от Amazon дари 100 млн. щатски долара на хранителни банки в САЩ, подпомагайки тези, които не могат да се издържат по време на кризата.

  Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви през март, че компанията ще дари медицински средства на Италия, която бе сериозно засегната от вируса.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 16 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 16 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 16 часа
  преди 16 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс