неделя, 20 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1316 прочитания

  Как да различим симптомите на алергия от леко протичащ Covid-19?

  От Медицинския експертен съвет към МС обясняват разликите
  28 април 2020, 16:39 a+ a- a

  Как да различим новопоявили се симптомите на алергия от леко протичаща инфекция с COVID-19 в сезона на цъфтежа на треви, дървета и храсти? Вижте какво обясняват от Медицинския експертен съвет към МС.

  Може да има общи симптоми като суха кашлица, затруднено дишане, главоболие, умора и течащ нос и при двете състояния. При алергичната хрема има винаги сълзотечение, кихане и сърбеж в носа, гърлото, очите и ушите, които липсват при инфекция с COVID-19. Симптомите, които не са характерни за алергия и насочват към инфекция са болката в гърлото, мускулни болки, температура, диария и хрема без кихане. Симптомите на алергия са продължителни, докато симптомите при COVID-19 прогресират за кратък период от време.

  Ако вече имате поставена диагноза алергичен ринит/риноконюнктивит и симптоми при започване на цъфтежа на дърветата и тревите, или през цялата година, и чувствате общо неразположение, е наложително да си премерите температурата.

  Не спирайте лечението за алергията, което Ви е назначено от лекар с антихистамини (хапчета за алергия) или спрей за нос. Прекъсване на лечението ще доведе до влошаване на алергията и ще засили отделянето на вирус, ако сте от хората, които не се разболяват, но отделят вируса в голямо количество.

  Честото измиване и къпане на домашните любимци ще намали количестовото в изолираната домашна среда на полепналите по тях алергени.

  Намалете влажността в домовете, затворете прозорците и пускайте редовно климатика. По този начин ще намалите тежестта на алергията и ще разграничите лесно симптомите на вирусната инфекция.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Проучване: Болниците са относително готови за Covid-19 през зимата
  Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, които седят пред тях, показва анкета на „Индекс на болниците"
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК подписа договор със Sanofi-GSK за достъп до потенциална ваксина срещу Covid-19
  Договорът ще позволи на всички държави членки на ЕС, да закупят до 300 милиона дози от ваксината
  преди 2 дни
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“