петък, 30 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  907 прочитания

  Остров Света Анастасия посреща първите си гости утре

  Той ще е достъпен при определени мерки за сигурност, съобщиха от община Бургас
  07 май 2020, 13:44 a+ a- a

  От утре започват туристическите пътувания до острова Света Анастасия. Той ще бъде достъпен при определени мерки за сигурност, съобщиха от община Бургас.

  Във връзка с извънредното положение ще бъдат въведени определени ограничения. Музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата "Успение Богородично". При определени ограничения ще функционира кафетерията и ресторанта. Лекарната ще работи на принципа на павилион - като няма да се позволява влизането на повече от един гост. Ресторантът ще функционира, като закритата му зала ще остане недостъпна за посетители. Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра, поясняват от общината. 

  На този етап общинският катамаран "Анастасия" ще плава с ограничен капацитет на пасажерите с оглед спазване на препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения остава задължително.

  Ще бъде въведен пропускателен режим и ограничения за влизане на броя хора.

  Цените за пътуване с кораб "Анастасия" до края на месец май 2020: Стандартен билет - 12,00 лева; За ученици и пенсионери - 9,00 лева; За деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лева; За деца до 3 години и хора с увреждания - безплатно.

  Хотелската част на острова ще функционира за гости отново при задължителна предварителна резервация и при спазване на строги хигиенни мерки.

  "С оглед настоящото положение сме предприели редица действия по отношение дезинфекцията и хигиената на всички достъпни места и помещения на острова и кораба. Ще се извършва пълна дезинфекция на същите преди и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба. Носенето на предпазни маски остава задължително за всички в закрити помещения. Въпреки че, на острова има достатъчно открито пространство за разходка, екипът препоръчва да се спазва необходимата дистанция", уточняват от общината.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 26 минути
  Американец се зарази едновременно с Covid-19 и грип
  Това е първият регистриран случай на „коинфекция“
  преди 1 час
  Случаите на Covid-19 в САЩ надхвърлиха 9 млн.
  Данните за нови положителни случаи дневно се увеличават в 42 щата
  преди 2 часа
  Обмисля се вечерен час за ресторанти и кафенета в София
  Няколко дискотеки в Студентски град са нарушили заповедта на здравния министър и са били отворени за клиенти
  преди 3 часа
  В област Перник се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки
  Критичната точка на заболеваемост в областта е премината
  преди 3 часа
  преди 4 часа
  България е готова да започне преговори за членство в ОИСР
  Страната ни участва за първи път в годишната министерска среща на организацията, в качеството си на кандидат за членство