събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2711 прочитания

    Viber пуска групови видео обаждания с до 20 души едновременно

    Новата услуга е в отговор на нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите
    13 май 2020, 12:39 a+ a- a

    Rakuten Viber, едно от водещите приложения за сигурна и безплатна комуникация в света, анонсира предстоящото пускане на групови видео обаждания с до 20 участници едновременно, без лимит във времето.

    Големият успех на груповите аудио обаждания е повод за добавянето и на видео като функционалност, с което да бъде удовлетворена нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите.

    Физическото дистанциране и новият глобален ред налагат преосмисляне на начина, по който се срещаме и оставаме свързани един с друг. Независимо дали говорим за провеждане на готварски курсове или йога практики, когато сме в група имаме нужда от платформа, с която да се виждаме виртуално. С новата функционалност на Viber за групови видео обаждания, потребителите могат да изпълняват всички тези дейности лесно през приложението, с възможности за споделяне на екран и видео, за мобилни устройства и десктоп. Груповите видео обаждания допълват познатите до момента функционалности на Viber – групов чат с до 250 човека и групови аудио обаждания за до 20 потребители едновременно.

    За създаване на групово видео обаждане, потребителят трябва да натисне новия бутон “видео” в горната част на екрана или добави още участници във вече започнат разговор.

    Груповите видео обаждания позволяват на този, който говори да сподели своето видео с останалите участници. Потребителите могат да „закачат“ видеото си или това на друг участник на основния екран по време на разговора, като изборът им е видим само за тях. Всеки може да спира микрофона или видеото си, както и да вижда дали останалите участници в срещата също са направили това.  

    „Вълнуваме се, че можем да предоставим на нашите потребители възможност да участват във видео обаждания с до 20 човека, като много скоро ще увеличим тази бройка. Мисията на Viber да позволява на потребителите да комуникират лесно, сега е по-важна от всякога,  а видео обажданията идват с нарастващата за тях нужда, за да заемат мястото си като естествена част от ежедневието ни. Решихме да пуснем тази нова функционалност, за да доближим потребителите една стъпка по-близо до истинските срещи - лице в лице, във време, когато те все още са силно ограничени.“, сподели Офир Ейял, главен оперативен директор на Rakuten Viber.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 15 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години