събота, 06 юни 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  641 прочитания

  Viber пуска групови видео обаждания с до 20 души едновременно

  Новата услуга е в отговор на нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите
  13 май 2020, 12:39 a+ a- a

  Rakuten Viber, едно от водещите приложения за сигурна и безплатна комуникация в света, анонсира предстоящото пускане на групови видео обаждания с до 20 участници едновременно, без лимит във времето.

  Големият успех на груповите аудио обаждания е повод за добавянето и на видео като функционалност, с което да бъде удовлетворена нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите.

  Физическото дистанциране и новият глобален ред налагат преосмисляне на начина, по който се срещаме и оставаме свързани един с друг. Независимо дали говорим за провеждане на готварски курсове или йога практики, когато сме в група имаме нужда от платформа, с която да се виждаме виртуално. С новата функционалност на Viber за групови видео обаждания, потребителите могат да изпълняват всички тези дейности лесно през приложението, с възможности за споделяне на екран и видео, за мобилни устройства и десктоп. Груповите видео обаждания допълват познатите до момента функционалности на Viber – групов чат с до 250 човека и групови аудио обаждания за до 20 потребители едновременно.

  За създаване на групово видео обаждане, потребителят трябва да натисне новия бутон “видео” в горната част на екрана или добави още участници във вече започнат разговор.

  Груповите видео обаждания позволяват на този, който говори да сподели своето видео с останалите участници. Потребителите могат да „закачат“ видеото си или това на друг участник на основния екран по време на разговора, като изборът им е видим само за тях. Всеки може да спира микрофона или видеото си, както и да вижда дали останалите участници в срещата също са направили това.  

  „Вълнуваме се, че можем да предоставим на нашите потребители възможност да участват във видео обаждания с до 20 човека, като много скоро ще увеличим тази бройка. Мисията на Viber да позволява на потребителите да комуникират лесно, сега е по-важна от всякога,  а видео обажданията идват с нарастващата за тях нужда, за да заемат мястото си като естествена част от ежедневието ни. Решихме да пуснем тази нова функционалност, за да доближим потребителите една стъпка по-близо до истинските срещи - лице в лице, във време, когато те все още са силно ограничени.“, сподели Офир Ейял, главен оперативен директор на Rakuten Viber.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 19 часа
  Съдът потвърди избора на концесионер на летище София
  Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор „Мюнхен“ остава концесионер
  преди 19 часа
  Спад на безработицата в САЩ през май
  Икономиката е добавила 2,5 млн. работни места за месец
  преди 20 часа
  Външните граници на ЕС остават затворени поне до 1 юли
  Повечето държави в ЕС ще премахнат проверките по вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца
  преди 20 часа
  Проверяваме за фишове за нарушения по пътя електронно
  Агенцията за електронно управление с 2 нови услуги
  преди 20 часа
  СЗО: Пандемията от Covid-19 продължава да се разраства
  Втора вълна на заболяването не е неизбежна, заяви говорител на организацията