петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2754 прочитания

    Лятната сцена на НДК ще отвори на 1 юни

    Тя ще се казва "Платформа А6" и ще е място за провеждане на всякакъв тип събития, вкл. конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, уъркшопове, короративни събития и др.
    22 май 2020, 11:33 a+ a- a

    В следствие на кризата с разпространението на коронавируса и последвалите от нея тежки икономически последствия за културната, конгресна и развлекателна индустрии НДК предприема спешни мерки по адаптация на дейността си, трансформация на екипа и процесите. Целта е да се съхрани част от календара, като се предостави възможност на културната общност на НДК да проведе своите събития на новата мултуфункционална платформа. Тенденцията от преместване към отмяната на събития е много бърза и пренасочването на дейността на НДК във външни условия е единственото, което може да спаси събитията, отбелязват от културния център.

    Така се ражда и идеята за „Платформа А6“ – Лятната сцена на НДК, която ще отвори врати на 1 юни“. Покритата платформа с площ 1 200 кв.м. ще бъде разположена в парка зад Двореца, в непосредствена близост до вход А6. Пространството е тествано миналата година като лятна културна сцена на открито, а сега ще се надгради и в място за провеждане на всякакъв тип събития, вкл. конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, уъркшопове, короративни събития и мн. др.

    “Платформа А6” ще подпомага и развитието на втора открита сцена – тази в подлеза пред входа на Театър Азарян, която също ще се превърне в част от проекта.

    “Платформа А6” разполага със сцена с размери 18х6 м, отлично техническо оборудване и възможност за организиране на модулни сетове, съобразени с необходимостите на събитията. Пространството позволява както контролиран, така и свободен достъп. Капацитетът му е от събития в най-ограничен кръг до събития до 360 места.

    “Платформа А6” е началото на дълъг процес на трансформацията, необходима за оцеляването на НДК в тази кризисната ситуация, посочват от културния център.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк