четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1964 прочитания

    Античният Созопол посреща туристите със „Син флаг“

    Наред с всички екологични критерии за предстоящото лято, плажът отговаря и на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност
    11 юни 2020, 14:22 a+ a- a

    Централният плаж в Созопол получи най-високия утвърден стандарт в туризма и световен екоетикет „Син флаг“. За първи път плажът се нареди сред лидерите за чист пясък и бе признат като едно от местата с кристална морска вода. За да получи „синьото“ признание Созопол-централен покри около 30 критерия в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

    „Син флаг“ е най-високото световно признание за чистота, безопасност и достъпност на плажовете. Критериите не са само за чистотата на водата, а за цялостната услуга, която се предлага, включително и за отлично управление, съхранение и развитие на ивицата. 

    Наред с всички екологични критерии за предстоящото лято, плажът отговаря и на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност. 

    „Ние сме горди с този знак, защото плажът в Созопол за първи път е отличен с него, а ивицата вече е в световната ранглиста на плажовете отличници”, каза концесионерът Кирил Спасов.

    Той посочи, че през последните години чуждестранните туристи обръщат особено внимание, когато търсят място за почивка и летуване у нас, дали плажът има сертификат „Син флаг”. Големите туроператори също поставят като условие към плажовете да им се предоставя документ за качество, добави Спасов.

    Централният плаж в Созопол е почистен, заравнен, обезпаразитен. Надзора над плажуващите от 1 юни поеха спасителни екипи. Оттогава е осигурен и реанимационен пункт. Чадърите и шезлонгите са поставени според указанията за безопасност на Министерството на туризма.

    От фирмата-концесионер заявиха амбицията си, ивицата да конкурира най-добрите плажове не само по-нашето Черноморие, но и в чужбина. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 30 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 17 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 20 часа