четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2078 прочитания

    Нова карта показва 100 открити пространства за култура в София

    Картата е от полза за организации, компании и институции, които планират организация на събития и кампании
    29 юли 2020, 16:36 a+ a- a

    Приключи първият етап на проекта за създаване на карта на местата за култура в Столична община, съобщиха от общинското предприятие „Софпроект”, разработило картата в  сътрудничество с Дирекция „Култура” на СО, културолога Нели Стоева и Сдружение НеФормално.

    Картата е достъпна в ГИС портала на ОП „Софпроект” ТУК. Предназначена е да послужи на всички граждани, организации, компании и институции, които планират организацията на своите събития и кампании. За тяхно удобство е предоставена информация за регламента и условията за ползване на пространствата, както и координати за връзка със собствениците им.

    На този етап картата показва само откритите пространства за култура. Това са около 100 обекта, сред които сцени, стадиони, площади, паркове, градинки и други. При стартирането ѝ се отварят две визуални полета. Вляво на екрана са разположени снимки на обекти в зависимост от мащаба на картата, който потребителят е избрал. Вдясно се намира самата карта, която показва местоположението на местата за култура, както и най-близките до тях спирки на градски транспорт, метро и трафопостове.

    При избор на обект от снимка или точка от картата се появяват още визуализации и подробна информация за него. Тя включва района, собствеността (лице за контакт, телефон за връзка, имейл), брой места за зрители (седящи и правостоящи), наличие на сцена (форма, размер, настилка), козирка (над сцената и над местата за зрители), екран, допълнителни пространства (съблекалня, гримьорна или други). За улеснение на потребителите най-важната информацията за обектите е изведена на преден план в пиктограми, изобразяващи наличието на електричество, водоснабдяване, тоалетна и паркинг.

    За изработването на първия етап от картата са използвани данни, предоставени от Дирекция „Култура”, Дирекция „Зелена система”, 24-те районни администрации на Столична община и Направление „Архитектура и градоустройство”.

    Вторият етап от изпълнението на проекта предвижда картата да бъде допълнена и надградена с информация за закритите места за култура в рамките на Столична община. Очаква се тя да бъде напълно завършена в началото на 2021 година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк