четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3420 прочитания

    7-часов полет до... никъде

    Австралийската Qantas разпродаде билетите за панорамния полет за 10 минути
    21 септември 2020, 11:32 a+ a- a

    Австралийският авиопревозвач Qantas съобщи, че планира да проведе 7-часов полет, който няма да отведе пътниците никъде. Пътуването е планирано като панорамна разходка над страната, по време на която пътниците ще преминат над някои от основните забележителности в Австралия.

    „Това най-вероятно е най-бързо разпродаденият полет в историята на Qantas“, казва главният изпълнителен директор на компанията Алън Джойс, цитиран от CNN. „На хората явно им липсва пътуването и изживяването от полета. Ако има търсене ние определено ще организираме още такива панорамни полети, докато всички дружно чакаме границите да отворят.“

    Запалените летци ще могат да видят известни австралийски атракции, включително пристанището в Сидни и Големия бариерен риф. Самолетът ще направи ниско прелитане над определени забележителности, включително Улуру и Бонди Бийч.

    Пътуването ще се извърши със самолет Boeing 787 Dreamliner, който обикновено се използва за междуконтинентални пътувания. В момента има много малко полети до и от Австралия поради ограничения на пътуването и международният флот на Qantas е заземен.

    Dreamliner е известен със своите големи прозорци, което го прави идеален за разглеждане на забележителности от 30 000 фута (9,1 км) височина.

    Полет QF787 трябва да излети от летището за вътрешни полети на Сидни на 10 октомври и да се върне в австралийския мегаполис седем часа по-късно. За него в продажба бяха пуснати 134 билета, обхващащи бизнес класа, премиум икономична и икономична класа, на цени от 787 до 3787 австралийски долара (от $566 до $2734).

    Singapoore Airlines също обмислят панорамни полети до никъде, които да започнат да се провеждат от октомври. Подобни полети се обмислят и в Южна Корея (от летището в Тайпе).

    All Nipon Airlines (ANA) осъществи подобен полет в Япония през август. Той вози 300 пътници в продължение на час и половина. EVA Air също проведе подобен полет в Тайван на 8 август.

    Полетите до никъде се правят заради удоволствието от самото пътуване, а не с крайна цел на достигане на определена дестинация, отбелязва CNN.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 минути
    Сирма Академия открива своето четвърто издание
    То ще включва нови лектори, нова програма и методологии, с още повече добавена стойност за курсистите
    преди 40 минути
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 7 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 8 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 8 часа
    преди 24 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото