събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1927 прочитания

    Новата книга на Елиф Шафак излиза и на български

    "Как да запазим разума си във време на разединение" разкрива известната турска писателка
    12 ноември 2020, 14:35 a+ a- a

    Книгата „Как да запазим разума си във време на разединение“ на турската писателка Елиф Шафак, която имаше своята световна премиера на 2 юли 2020, излиза на 14 ноември и на български език, съобщават от издателство "Егмонт".  

    В този завладяващ и окрилящ зов за съзнателен оптимизъм, номинираната за наградата „Букър“ писателка и активистка Елиф Шафак се обръща към спомените си и се осланя на силата на преживени истории, които сближават.

    Шафак уверява, че ако чуваме думите на другите, ние ще успеем да се погрижим за съхранението на демокрацията, емпатията и вярата в едно по-светло и по-разумно бъдеще.

    Всички ние сме слисани и объркани от заобикалящите ни събития – от несправедливостта, от страданията, от чувството за безконечна криза. Как тогава да запазим и да се грижим за всичко онова в нас, което вярва и се уповава на нещо по-добро? Как да запазим разума си във време на разединеност? Отговорите на тези въпроси, които всички ние си задаваме тези дни търси в новата си книга известната писателка.

    „Как да запазим разума си във време на разединение“ е избор на Guardian за „Книга, която мотивира състрадание“ (One of the Guardian's 'Best Books to Inspire Compassion‘), книга на месеца на Independent (One of Independent's Books of the Month), избор на Cosmopolitan за „Революционно четиво“ (A Cosmopolitan 'Revolutionary Read‘).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 17 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 17 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 18 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 20 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години