четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2214 прочитания

    Warner Bros ще пусне всичките си филми през 2021 едновременно в кината и като стрийминг

    Това ще се случи само в САЩ, където компанията предлага услугата HBO Max
    04 декември 2020, 09:55 a+ a- a

    Всеки филм от календара за издаване на Warner Bros за 2021 г. - включително високобюджетни ленти като „Самоубийствен отряд 2“, „Годзила срещу Конг“, „Дюна“ и „Матрицата 4“ - ще пристигне едновременно в кината и на HBO Max услуга за стрийминг в Съединените щати, съобщи WarnerMedia. Абонатите на HBO Max ще получат незабавен достъп до общо 17 филма, които представляват повече от $1 милиард производствени разходи.

    Обяснявайки защо филмите за цяла година не биха получили ексклузивни прожекции в кината (значително отклонение от традиционния бизнес модел на Холивуд), WarnerMedia, която е собственост на AT&T, посочи пандемията от коронавирус. Дори и с широко разпространената ваксина, която се очаква през следващите месеци, компанията не вярва, че излъчването на филми в Съединените щати ще се възстанови поне до следващата есен, мрачна оценка, която е в рязък контраст с това, което сигнализират други големи филмови студия, отбелязва The New York Times.

    „Знаем, че новото съдържание е жизнената сила на киносалоните, но трябва да балансираме това с реалността, че повечето кина в САЩ вероятно ще работят с намален капацитет през 2021 г.“, каза Ан Сарноф, изпълнителен директор на WarnerMedia Studios and Networks Group. „Можем да подкрепим нашите партньори в кината с постоянен набор от филми от световна класа, като същевременно даваме на зрителите, които може да нямат достъп до киносалони или не са напълно готови да се върнат в киното, да видят нашите невероятни филми от 2021 г.” Тя нарече подхода „уникален едногодишен план“.

    Но вероятно ще бъде невъзможно да се върнем към стария начин на правене на нещата. За начало аудиторията, обучена да очаква незабавно удовлетворение, може да не иска студията да се върнат към дните, в които студиата даваха около 90 дни изключителни права за излъчване. AT&T също иска да продължи да разраства HBO Max. Преди две седмици компанията заяви, че „Wonder Woman 1984“ едновременно ще пристигне в местните кина и на HBO Max на Коледа, ход, който много анализатори определят като съдбоносен момент.

    „Нашето съдържание е изключително ценно, освен ако не седи на рафт и не се вижда от никого“, заяви Джейсън Килар, изпълнителен директор на WarnerMedia, в изявление. „Вярваме, че този подход обслужва нашите фенове, подкрепя кина и режисьори и подобрява изживяването на HBO Max, създавайки стойност за всички.“

    17-те филма ще получат традиционни кино издания извън САЩ, където HBO Max все още не се предлага. В допълнение към филмите с голям бюджет, списъкът на Уорнър от 2021 г. включва „Малките неща“, трилър с участието на Дензъл Уошингтън; „In the Heights“, мюзикъл от Лин-Мануел Миранда; „Cry Macho“ на Клинт Истууд; „Заклинанието: Дяволът ме накара да го направя“; и предистория на „Сопранос“, наречена „Многото светии от Нюарк“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС