четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1567 прочитания

    Асоциация „Българска книга” стартира акция „Книгодаряване”

    Асоциацията апелира бизнеса и хората да дарят книги на своите любими училища, библиотеки, читалища
    09 февруари 2021, 09:21 a+ a- a

    В началото на тази година, след месеците на предизвикателства пред целия културен и образователен сектор, браншовата Асоциация „Българска книга” (АБК) апелира бизнеса и всички хора, които вярват в силата на книгата, да купят книги и да ги дарят на своите любими училища, библиотеки, читалища.

    Инициативата стартира по повод Международния ден на даряването на книги или International Book Giving Day - 14 февруари. Празникът се чества за пръв път през 2012 година. Към момента 44 държави подкрепят инициативата, сред които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

    Акция „Книгодаряване” е кампания за даряването на книги и още един повод да подарим книга на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и образование, съхраняват книгата като ценност и озаряват със знания, отбелязват от АБК.

    „Четенето на книги е в основата на всяко развито и проспериращо общество. В ситуация като днешната, четенето помага и дава надежда. Книгите остават частицата култура, достъпно по всяко време. За да може да бъдат достъпни и за всеки, подарете любимата си книга на библиотека, читалище, училище. Включете се в Акция „Книгодаряване” с жест на социална отговорност”, казва Диана Бойчева, издател и член на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”.

    Даряването на книга е акт на корпоративна социална отговорност, но не само. Включвайки се в Акция „Книгодаряване”, компаниите се превръщат и в посланици на четенето, изтъкват важността на книгите и четенето като част от формалното и неформално образование, споделят любовта си към книгите.

    Акция „Книгодаряване” на Асоциация „Българска книга” е естествено продължение на кампанията „Купи 1 книга”, която стартира през април миналата година с цел да подпомогне книгата, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще. Под нейната шапка се проведоха инициативите „За да я има книгата”, „Купи 1 книга. Дари я на своето училище”, „Купи 1 книга. Подари я за Коледа” и настоящата „Купи 1 книга. Зарадвай любим човек”.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС