четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1915 прочитания

    Сейшелите отварят граници за всички държави от 25 март

    Turkish Airlines възобновяват полетите си от Истанбул до столицата Виктория
    05 март 2021, 13:23 a+ a- a

    Република Сейшели отваря границите си за посетители от всички държави, независимо от техния ваксинационен статус, считано от 25 март 2021 г., съобщи Министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде.

    Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, отстояща на около 1500 км източно от континента Африка, североизточно от Мадагаскар. Столицата на Сейшелите се казва Виктория и това е единственият град в страната. Най-големите острови от групата на Сейшелите са Махе, Пралин, Силует, Ла Диг. Изградени са основно от гранитни скали, а останалите по-малки острови са предимно коралови. Освен плажове, Сейшелските острови имат богата растителност и разнообразен животински свят.

    Посетителите ще трябва единствено да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаването, като те няма да подлежат на изисквания за карантина и на допълнителни ограничения при пристигането си.

    „Това е прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристите от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели“ - каза Почетният генерален консул на държавата в България Максим Бехар. „През всичките тези безкрайни месеци на локдаун имах стотици обаждания от нетърпеливи туристи, голяма част от тях със закупени билети и резервации. Сега вече мога да им кажа – гответе се и правете своите планове“, допълни Бехар.

    От бюрото на турските авиолинии Turkish Airlines съобщиха също така, че компанията възобновява полетите си от Истанбул до международното летище на Сейшели, разположено на основния остров Махе, на който е и столицата Виктория. 

    Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България е създадено през юли 2004 г. с решение на Министерството на външните работи на Република България. В края на 2015 г. президентът на Република Сейшели Джеймс Мишел реши да повиши длъжността на г-н Максим Бехар след 12 години изпълнение на функцията на почетен консул, назначавайки го за Генерален почетен консул, като подписва консулски патент. Седалището на Почетното генерално консулството се намира в София, а консулският окръг обхваща територията на цяла България. Почетното генерално консулство на Република Сейшели в България е член на Консулската асоциация и е сред основателите на Групата на африканските дипломати у нас.

    Новите мерки, обявени от министър Радегонде, осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотела, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове.

    Въпреки това, посетителите все още ще трябва да се придържат към други мерки за обществено здраве, въведени с оглед на пандемията, които ще включват носене на маски за лице, социално дистанциране, редовно измиване на ръцете.

    Министър Радегонде заяви също така, че решението за преразглеждане и облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно с оглед на успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира по-рано през годината. Предполага се, че до тази дата цялото население на Република Сейшели, което е около 85 000 души за всичките 115 острова на държавата в Индийския океан, ще бъде ваксинирано.

    Засега единствената държава, която е изключена от този списък е Южна Африка и нейните граждани нямат право да посещават страната до следващо искане за преразглеждане.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк