четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2278 прочитания

    Три жени спечелиха стипендии от германски университет "за нищоправене"

    Те ще получат по 1600 евро
    19 март 2021, 14:17 a+ a- a

    Хилистина Банзе, Миа Хофнер и Кимбърли Вехоф са победителките, които ще получат стипендии по 1600 евро от Университета за изящни изкуства в германския град Хамбург, за да "не правят нищо", съобщават местни медии.

    Трите жени били избрани от жури сред 2864 кандидати от 70 страни. Хора от цял свят, сред които учени, хора на изкуството, пенсионери и дори деца, са изявили желание за участие в проекта, отбелязва инициаторът Фредерих фон Бориес, като добавя, че не е очаквал подобен интерес.

    За да получат по 1600 евро, кандидатите е трябвало да убедят журито с плановете си какво конкретно не искат да правят и колко дълго смятат да не го правят. 

    Банзе, която е социален педагог и консултант по интеграция, например е предложила да не носи забрадката си за една седмица, за да се види прическата й в опит да се противопостави на стереотипите за жените.

    Хофнер, която е студентка от Кьолн, кандидатствала с идеята си да не споделя никакви лични данни за себе си онлайн за период от две седмици.

    Вехоф, специалист по хранителни технологии, е решила да не упражнява вече професията си, защото социалният й живот страда заради работата й на смени.

    Трите победителки ще бъдат представени в рамките на изложбата на Бориес "Училище на незначителността - упражнения за един различен живот".

    "Живеем във време, в което вместо към успех и ефективност е по-добре да се стремим към незначителност: какви действия можем да изоставим, така че животът ни да няма негативни последствия за останалите", се отбелязва в съобщение на университета.

    Вижте повече за изложбата:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 51 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа