четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2146 прочитания

    Наясно ли сте със своята цел в живота?

    Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот
    13 май 2021, 11:11 a+ a- a

    Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот, пълен с изобилие и възможности, или ще се свиваме в кошарата на собствената си нерешителност и изтъркани оправдания. Това пише известният мотивационен лектор Джен Синсеро в книгата си „Ти си върхът“ (ИК „Хермес“).

    Дарбата, естествено, трябва да бъде споделяна със света, продължава Синсеро. Ето защо се чувстваме неудовлетворени, когато не разбираме каква е, но нямаме смелостта да я развием – ето я нашата перфектна дарба, напира да се изяви пред света, но не, ние си я пазим на топло, да отлежава и да хваща прах! Каква загуба! Каква агония!

    И в същото време няма такава радост като тази да подариш на някого перфектния подарък. Всички знаем какво е чувството – пристъпваме от крак на крак, кършим ръце и едва не подмокряме гащите от вълнение, докато ги молим да го отворят: Хайде отвори го! О, боже... хайде, побързай! 

    Чувството да даваш е толкова силно и вълнуващо, че понякога радостта на даващия е по-голяма, отколкото радостта на получаващия. По тази причина, когато откриете призванието си и организирате живота си така, че да можете безпрепятствено да споделяте дарбите си със света, вие се чувствате като истинска рок звезда. 

    Когато споделяме това, за което сме родени, ние сме в хармония с най-висшия си, най-могъщ аз. 

    Болшинството хора обаче пропиляват живота си, предлагайки една сравнително прилична, бледа версия на своята дарба... Намират си например работа, която им е омразна или скучна, но в общи линии е поносима. Позволява им да живеят що-годе добре, стига да не се разпростират твърде нашироко. Радват се на известни забавления, но не на толкова много, колкото биха искали, защото нямат достатъчно пари. Или време. Или защото вярват, че не ги заслужават.  Радват се от време на време на малките си победи, изпълняват плана за продажбите и печелят шестдневен круиз до Бахамите, спестяват достатъчно, за да отседнат при леля си, за да гледат Олимпийските игри, или накрая се наканват да седнат да напишат онази песен, която искат да запишат или да изпеят на сцена, но така и не си правят труда да го направят и да заживеят истински. На практика те до края на живота си остават в прегръдката на Голямата дрямка. 

    Всеки човек е роден със свои уникални и ценни дарби, които да сподели със света. Щом открием нашите дарби и решим да ги приложим на практика в живота, тогава и само тогава започва истинския купон. Всеки може да живее осъзнато. Така че ако се борите с обстоятелствата или се задоволявате с по-малко, или изцяло се чудите какво да правите с живота си, знайте, че отговорът вече е тук. Той съществува, при това като живот, който нямате търпение да сътворите. Просто първо трябва да добиете малко яснота по въпроса. 

    Помнете, че няма правилен начин да откриете призванието си. Всеки човек върви по свой уникален път, но всички се опитваме да стигнем до едно и също място – там, където се чувстваме щастливи, най-живи и най-истински.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 38 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 1 час
    преди 1 час
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.