събота, 12 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  774 прочитания

  Наясно ли сте със своята цел в живота?

  Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот
  13 май 2021, 11:11 a+ a- a

  Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот, пълен с изобилие и възможности, или ще се свиваме в кошарата на собствената си нерешителност и изтъркани оправдания. Това пише известният мотивационен лектор Джен Синсеро в книгата си „Ти си върхът“ (ИК „Хермес“).

  Дарбата, естествено, трябва да бъде споделяна със света, продължава Синсеро. Ето защо се чувстваме неудовлетворени, когато не разбираме каква е, но нямаме смелостта да я развием – ето я нашата перфектна дарба, напира да се изяви пред света, но не, ние си я пазим на топло, да отлежава и да хваща прах! Каква загуба! Каква агония!

  И в същото време няма такава радост като тази да подариш на някого перфектния подарък. Всички знаем какво е чувството – пристъпваме от крак на крак, кършим ръце и едва не подмокряме гащите от вълнение, докато ги молим да го отворят: Хайде отвори го! О, боже... хайде, побързай! 

  Чувството да даваш е толкова силно и вълнуващо, че понякога радостта на даващия е по-голяма, отколкото радостта на получаващия. По тази причина, когато откриете призванието си и организирате живота си така, че да можете безпрепятствено да споделяте дарбите си със света, вие се чувствате като истинска рок звезда. 

  Когато споделяме това, за което сме родени, ние сме в хармония с най-висшия си, най-могъщ аз. 

  Болшинството хора обаче пропиляват живота си, предлагайки една сравнително прилична, бледа версия на своята дарба... Намират си например работа, която им е омразна или скучна, но в общи линии е поносима. Позволява им да живеят що-годе добре, стига да не се разпростират твърде нашироко. Радват се на известни забавления, но не на толкова много, колкото биха искали, защото нямат достатъчно пари. Или време. Или защото вярват, че не ги заслужават.  Радват се от време на време на малките си победи, изпълняват плана за продажбите и печелят шестдневен круиз до Бахамите, спестяват достатъчно, за да отседнат при леля си, за да гледат Олимпийските игри, или накрая се наканват да седнат да напишат онази песен, която искат да запишат или да изпеят на сцена, но така и не си правят труда да го направят и да заживеят истински. На практика те до края на живота си остават в прегръдката на Голямата дрямка. 

  Всеки човек е роден със свои уникални и ценни дарби, които да сподели със света. Щом открием нашите дарби и решим да ги приложим на практика в живота, тогава и само тогава започва истинския купон. Всеки може да живее осъзнато. Така че ако се борите с обстоятелствата или се задоволявате с по-малко, или изцяло се чудите какво да правите с живота си, знайте, че отговорът вече е тук. Той съществува, при това като живот, който нямате търпение да сътворите. Просто първо трябва да добиете малко яснота по въпроса. 

  Помнете, че няма правилен начин да откриете призванието си. Всеки човек върви по свой уникален път, но всички се опитваме да стигнем до едно и също място – там, където се чувстваме щастливи, най-живи и най-истински.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  В САЩ удължиха срока на годност на ваксината на Johnson & Johnson
  Ваксината, която в Европа се разпространява под марката Janssen, може да се съхранява в обикновен хладилник до 18 седмици
  преди 1 ден
  Нова доставка на ваксини у нас
  В понеделник пристигат над 186 хил. дози от ваксината на Pfizer
  преди 1 ден
  Великобритания с рекорден ръст на икономиката
  Ръстът през април е над 27% спрямо година по-рано
  преди 1 ден
  Откриха нов STEM център в Пазарджик
  Идеята е да се даде възможност за учене чрез правене
  преди 1 ден
  Китай прие закон, който да противодейства на чуждестранни санкции
  Чуждестранните компании се опасяват, че той може да свие инвестициите в страната
  преди 1 ден
  Г-7 ще дари 1 милиард ваксини на света
  Половината ще дойдат от САЩ и поне 100 млн. от Великобритания, съобщи премиерът Джонсън
  преди 1 ден
  СЗО: Европа трябва да засили процеса на имунизация
  Въпреки значителния прогрес в региона, вирусът все още се разпространява широко на Стария континент