четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2113 прочитания

    AIBEST и Софийският университет със съвместна магистърска програма в сферата на аутсорсинга

    Компании от AIBEST осигуряват 9 стипендии, покриващи семестриалните такси на студентите
    14 септември 2021, 12:54 a+ a- a

    За трета поредна година Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и СУ „Св. Кл. Охридски“ ще реализират съвместна магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“. Тя ще е двусеместриална, като формата на обучение е редовна, а занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00 и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора.

    Магистратурата е към Стопанския факултет на Софийския университет и няма изискване кандидатстващите в нея да са завършили икономическа специалност.

    Студентите могат да получат финансова подкрепа за обучението си като кандидатстват за общо 9 стипендии, покриващи разходите им, свързани със семестриални такси. Стипендиите са осигурени от компании, членове в AIBEST – A Data Pro, Alorica, Coca-Cola, EXL, Pontica Solutions и Telus International.

    „Индустрията на изнесените услуги формира 3,5% от пазара на труда в България, като дори в предизвикателната 2020 година продължихме да наемаме хора. В сектора са ангажирани над 81 000 души. Ние ще продължим да бъдем притегателна сила за таланти и предпочитан работодател, заради възможностите за развитие, които осигуряваме на младите хора. Затова и Софийският университет е наш естествен партньор в подготвянето на кадри за нашата индустрия. Вярваме, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България“, коментира Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на AIBEST.

    Учебната програма на магистратурата е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга. Всички курсове се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и представители на компаниите, членуващи в AIBEST.

    Срокът за кандидатстване за финансова подкрепа по магистърската програма е до 24 септември, като подробности за учебния план и може да намерите на уебсайта на СУ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 29 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа