четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3410 прочитания

    Вижте как ще бъде преобразен софийският хотел Hilton

    Реновацията ще бъде в посока „зелена архитектура“
    14 октомври 2021, 16:24 a+ a- a

    Проект за реновация на петзвездния столичен хотел Hilton беше представен на тазгодишното издание на специализирания форум в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България Building Innovation Forum. 

    Концепцията за трансформация на емблематичната сграда у нас, която е собственост на инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, е на архитектурно бюро „Иво Петров - Архитекти“. В нея са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“ и включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богатото интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела. 

    „Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от „Иво Петров - Архитекти“. По думите й най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв, какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева. 

    Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата. 

    Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС