четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1967 прочитания

    Кандидатстването за Годишните награди за отговорен бизнес 2021 е отворено

    Конкурсът за компании с кауза на БФБЛ е отворен до 15 януари
    12 януари 2022, 16:02 a+ a- a

    Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) напомня, че все още може да кандидатствате в Годишните награди за отговорен бизнес 2021 – най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. В състезанието могат да се включат всички компании у нас независимо от размер, сектор, местоположение и дали са членове на БФБЛ. 

    Целта на Наградите е да отличат най-добрите корпоративни проекти със значимо въздействие върху хората, обществото и природата. Новост в актуалното издание е категорията „Многообразие на работното място“ – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. 

    Отговорните компании могат да се самономинират или да бъдат номинирани от своите партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Срокът за кандидатстване е 15 януари 2022 г., такса за участие няма, а всички подробности са на уебсайта на БФБЛ www.bblf.bg. 

    „С ежегодния конкурс ние от БФБЛ се стремим да насочим вниманието към компании и брандове с кауза, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху хората, природата и обществото. Вярваме, че техните усилия заслужават да бъдат популяризирани, а най-успешните им инициативи – отличени, и че така можем да мотивираме и следващото поколение лидери да последва добрия им пример“, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

    Годишните награди за отговорен бизнес за 19-а поредна година ще отличат обществените ангажименти на частния сектор в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“.

    Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социално значима инициатива на компанията. 

    С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социално значими програми и инициативи, осъществявани през годините в България.

    Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени през март 2022 г. в София. 

    БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 13 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 14 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
    преди 15 часа
    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    преди 16 часа
    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.