събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1717 прочитания

    Доставчикът на гъвкави офиси IWG стъпва на българския пазар

    С Kamenitza Office Park се разширява предлагането на хибридни работни пространства в Пловдив
    18 октомври 2022, 14:48 a+ a- a

    Глобалният доставчик на гъвкави офиси IWG стъпва и на българския пазар и по-точно – в Пловдив. Брандът Regus, заедно с новия си партньор Георги Тотев, разширява Kamenitza Office Park с офис площи от приблизително 500 м².

    Преди 30 години Марк Диксън основава IWG с визия, която води до днешния глобален успех, и определя като остарял класическия работен модел от 9 до 5 с ежедневно пътуване до работното място. Стратегически разположените работни пространства предоставят всички удобства, от които се нуждаят хибридните служители, като частни офиси, зони за съвместна работа и зали за срещи, достъпни с едно докосване на смартфона. Не само, че хибридната работа е изключително популярна сред служителите, които оценяват значително подобрения баланс между професионалния и личния си живот, но мерките за намаляване на разходите и желанието компаниите да бъдат по-устойчиви предизвикват нарастване на търсенето на хибридни работни места – тенденция, която в момента е във възход и в България.

    Това е и причината, поради която IWG продължава да разширява своята мрежа. IWG си партнира с Георги Тотев, добре познат инвеститор в сферата на хотелиерството, за Kamenitza Park в Пловдив. В офис сградата са разположени барове, ресторанти, магазини и СПА център, което прави местоположението особено атрактивно.

    Разширяването на IWG не се ограничава само до България, а е в ход и глобален растеж. Приблизително 1000 нови локации ще бъдат добавени към мрежата през следващата година. С хибридния модел, предлагащ по-ниски разходи, компаниите имат финансовата гъвкавост да инвестират в своите служители и в растежа на бизнеса, а не в сградите, в които работят.

    Водещо независимо проучване на Global Workplace Analytics разкрива, че компаниите могат да спестят $11 000 на служител, който работи в хибриден модел. Хибридната работа безспорно е работният модел на бъдещето. Започнало от цифровата революция през 70-те години на миналия век и ускорено от климатичната криза и глобалната пандемия, неговото развитие направи големи скокове напред.

    „Повече от осем милиона души в 120 държави и различни часови зони в момента заемат хиляди хибридни работни пространства. Това е внушителен брой, който непрекъснато расте. Бизнесът, служителите, местните икономики и, разбира се, околната среда печелят от нарастващото въвеждане на хибридния модел.“ заяви Марк Диксън, глобален изпълнителен директор и основател на IWG. 

    В България компанията иска да разшири обхвата на хибридните работни места и търси нови партньори и инвеститори. „Това е не само тенденция, това е нов начин на работа, който, убеден съм, ще става още по-разпространен в бъдеще. С IWG като водещ доставчик, открих перфектната инвестиционна възможност“, споделя Георги Тотев, най-новият проектен партньор на IWG.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство