вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1420 прочитания

    L'Oréal стана член на Българския форум на бизнес лидерите

    Компанията има за цел да допринесе за изграждането на по-приобщаващи и устойчиви бизнес практики в България
    20 октомври 2022, 12:05 a+ a- a

    (л)Минко Църовски, генерален директор „Професионални продукти“ в L'Oréal България, и Левон Хампарцумян, председател на УС на БФБЛ (Снимка: БФБЛ)

    Международната козметична компания L'Oréal Group официално стана член на една от най-влиятелните бизнес организации в страната – Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Решението за присъединяването на компанията е взето единодушно от Борда на БФБЛ на редовно заседание. Така L'Oréal вече е част от общност, която активно насърчава и популяризира прозрачното управление, корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса.

    За L'Oréal устойчивостта е в основата на бизнеса и компанията активно допринася за разрешаването на глобални социални и екологични предизвикателства у нас и по света. Компанията ускорява трансформацията си към силна социална ангажираност, грижа за планетата и устойчив бизнес модел по цялата верига, следвайки специално разработената програма „L’Oréal за бъдещето“. Програмата изцяло кореспондира с Етичния кодекс на компанията и Глобалния договор на ООН за корпоративна устойчивост. L'Oréal не само се стреми към устойчиво и многообразно развитие на цялата индустрия, но и поощрява бизнес партньорите си в световен мащаб, които споделят ценностите и етичните ангажименти на компанията.

    Следвайки устойчивия си план, L'Oréal активно развива и различни инициативи в областта на равенството между половете и многообразието. Повече от десетилетие компанията организира стипендиантската инициатива „За жените в науката“ съвместно с ЮНЕСКО, която у нас се реализира с подкрепата и на СУ „Св. Климент Охридски“. За 12-те години, в които се провежда в България, програмата се е утвърдила като един от най-престижните научни конкурси и вече е отличила 30 великолепни дами за техния впечатляващ научен потенциал, постижения и любов към изследователската дейност с общ награден фонд от 150 000 евро. Свидетелство за успеха на програмата е и нейното многократно награждаване в категорията „Инвеститор в знанието“ на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ.

    „За L'Oréal България е истинска чест да бъде част от Българския форум на бизнес лидерите. Винаги сме си поставяли за цел да насърчаваме устойчивото развитие в световен мащаб и с подкрепата на организацията се надяваме да постигаме още по-добри резултати в България. Сега имаме възможност да обменяме идеи, опит и добри практики с едни от най-успешните български компании и с общи усилия да направим бизнеса по-отговорен,“ коментира Минко Църовски, генерален директор „Професионални продукти“ в L'Oréal България.

    Българският форум на бизнес лидерите е създаден през 1998 г. с подкрепата на крал Чарлз III. Форумът обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Днес в БФБЛ членуват над 120 водещи български и чуждестранни компании от различни индустрии. Организацията е част от глобалната мрежа на Международния форум на бизнес лидерите и е организатор на единствените по рода си годишни награди за отговорен бизнес у нас. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 49 минути
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 5 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 5 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 6 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка