петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2852 прочитания

    Стартират 3 нови директни полети от България до Сейшелите през 2023

    Чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе
    25 ноември 2022, 13:40 a+ a- a

    Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари. Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор 7South, българските им партньори – Planet Travel Center и Luxutour, както и с активната подкрепа на Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България.

    Датите за директните полети до Сейшели за 2023 г. са: 20.01.2023 – 28.01.2023, 25.02.2023 – 05.03.2023 и 18.03.2023 – 26.03.2023 г.

    Новината бе съобщена по време на официално събитие в София, организирано от Сейшелския туристически борд. На него взеха участие г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, представители на Туристическия борд на Сейшели – г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“, и г-жа Лена Хоаро, маркетинг директор за Русия, ОНД и Източна Европа, както и г-н Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines, г-н Петър Стоянов, генерален директор на Luxutour, и г-жа Дарина Стефанова, генерален директор на Planet Travel Center.

    „Сейшели несъмнено е един от нашите партньори в туризма, с който искаме да развием отношенията си и да задълбочим възможностите за ползотворно сътрудничество и в бъдеще. Сейшели е предпочитана дестинация за туризъм от висок клас и е ярък пример за стойностен туристически продукт, който едни от най-добрите български туроператори развиват и утвърждават. Вярвам, че вече са поставени прекрасни основи на нашето сътрудничество, защото много българи познават дестинацията с най-добрите ѝ предимства. Убедена съм, че усилията на г-н Максим Бехар, като почетен генерален консул на Сейшели в България, за развитие на нашите двустранни отношения ще донесат прекрасни резултати и в бъдеще“, сподели г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма.

    „Щастливи сме, че България стана един от ключовите туристически пазари за Сейшелските острови. Потокът от български туристи продължава да се увеличава както заради красивата природа, така и заради разнообразните водни атракции и автентична култура. Вярваме, че екзотичната дестинация може да предложи незабравими преживявания за всеки, а директните полети значително ще улеснят пътуването им до там“, сподели г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“ на Туристическия борд на Р Сейшели.

    „За нас е много важно да бъдем част от добрите двустранните отношения на двете страни и туризма и да помогнем за по-нататъшното развитие на туристическия сектор. Целта ни е до 2024 година да летим от България до Сейшелските острови ежедневно“, сподели г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines.

    Директните полети се радват на все по-голям интерес от българите, а Сейшелските острови се превърнаха в една от най-популярните топли и слънчеви дестинации за отдих в България и Европа.

    Първите два директни полета излетяха с пълен капацитет, а пътниците бяха посрещнати тържествено с подаръци и музика още на международното летище в столицата Виктория.

    Дати на директните полети до Сейшели за 2023 г.:

    • 20.01.2023 – 28.01.2023
    • 25.02.2023 – 05.03.2023
    • 18.03.2023 – 26.03.2023

    Повече информация за полетите:

    • София 01:00 ч. – Махe 12:00 ч. (с технически стоп в Джибути)
    • Махе 15:00 ч. – София 22:25 ч. (с технически стоп в Джибути)

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 1 час
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla