петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6133 прочитания

    След Банско Матиас Зайтлер превръща и Семково в рай за дигитални номади в България

    Coliving Semkovo ще бъде място за споделена работа и живеене в планинския курорт
    08 декември 2022, 13:18 a+ a- a

    Свързани новини

    Дигитални номади от цял свят се готвят да трансформират впечатляващия бивш хотел “Рила” в ‘Coliving Semkovo’ - място за споделена работа и живеене в планинския курорт Семково с внушителните си размери от 16,700 кв. м.

    Визията е бившият хотел да се превърне в сграда с 200 отделни апартамента за живеене и да предложи уникална среда за живот и работа на отдалечено място сред природата, с огромни общи пространства, които да се ползват от всички живеещи там.

    ‘Coliving Semkovo’ ще донесе нов живот на позабравения курорт като предложи комбинация от място за дистанционна работа и различни активности през свободното време: зимни спортове, вело маршрути, планински преходи и много други активности във величествената Рила планина.

    Размерът на имота го прави подходящ за мащабни събития, големи работни групи и различни програми за стартиращи на бизнеси. Един от най-вълнуващите аспекти на проекта е, че той ще бъде собственост на общността. Апартаментите ще се притежават индивидуално и всички собственици ще са част от кооперативната структура, която управлява бизнеса с общите коливинг пространства и развива дестинацията.

    Когато собствениците не живеят в апартаментите си, те ще могат да отдават своите имоти под наем на дигитални номади, отдалечени екипи, стартиращи компании, технологични инкубатори, които могат да се възползват от това, че са на място, което съчетава непокътната природа и общност от хора със сходни интереси, предоставяйки необходимата среда за успех в бъдещето на дистанционната работа.

    Пространството за коливинг (споделено място за живеене) ще предлага изобилие от удобства и съоръжения като зони за работа и събития, обща кухня, плувен басейн, ресторант, бар и кафене, кино, частни офиси, арт пространства и др. Ще се осъществят партньорства с хора, предоставящи услуги като йога, планински преходи, бразилско джиу джиц, както и бизнес услуги като счетоводство, правни въпроси, застраховки.

    Из цяла България има много неизползвани сгради и стари хотели на места, които са изпаднали в немилост. Отдалеченото местоположение със стара сграда прави проекта финансово жизнеспособен за закупуване на голям, иначе неизползван имот и превръщането му в едно от най-вълнуващите пространства за съвместно живеене в света.

    България има много атрактивна данъчна система със само 10% данък върху доходите, което привлича много граждани на ЕС да преместят своето пребиваване и бизнес там. Естествената красота, богатата културна история и ниските разходи за живот я правят чудесно място за дигитални номади и дистанционни работници.

    Матиас Цайтлер, инициаторът на този проект, е и основател на Coworking Bansko - проектът, който превърна Банско в това, което мнозина смятат за столица на дигиталните номади в Европа. Той е и основател на Bansko Nomad Fest, едно от най-големите събития за дигитални номади в света, привличащо над 500 номади от цял свят. Сега той използва целия си опит и връзки от изграждането на екосистемата в Банско, за да издигне общността на следващото ниво и да създаде Coliving Semkovo.

    Само за по-малко от месец проектът спечели интереса на повече от 125 души, които обмислят да закупят апартамент и да станат част от възможността Coliving Semkovo. Много поддръжници вече са внесли депозит, за да придвижат проекта напред. Цените на апартаментите започват от само 15 000 евро за студио, което го прави много достъпна инвестиция и чудесен начин за оформяне бъдещето на дистанционната работа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 14 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 32 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 48 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research