четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1575 прочитания

    Предстои седмото издание на Astea Conference

    Каузата на форума е да подкрепи участието на млади български таланти в международни олимпиади по природни науки
    23 май 2023, 15:34 a+ a- a

    На 3 юни в 2020 Event Space ще се проведе седмото издание на Astea Conference. Тази година темата е „Пътят на знанието“, а каузата ще е в подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Събитието е насочено към хора от ИТ общността и всеки, който се интересува от компютърни науки.

    Екипът на Astea е подготвил разнообразна програма с участието на водещи имена в областта на информационните технологии, които ще разкажат за различните пътища към знанието чрез: научените от тях уроци, предизвикателства и споделен опит. По време на лекциите и панелните дискусии ще бъдат представени различни гледни точки за това как се стига до знанието – чрез формално образование в университет, специализирани курсове или житейски изпитаната рецепта проба-грешка. Един от основните акценти в презентациите на гост-лекторите ще бъде актуалната тема за изкуствения интелект и по какъв начин той ще повлияе на живота и професионалното ни развитие.

    Сред гост-лекторите на Astea Conference са: Благовеста Пугьова (Childish), Георги Ангелов (Astea Solutions), Георги Костадинов (Kelvin Health), Гриша Караниколов (Телерик Академия), Димитър Симов – Джими (Лукрат), Мартин Кадинов (TDB Play), Николай Бачийски (Automatic), Стефан Кънев (DEXT).

    Каузата на конференцията цели да подкрепи участието на млади български таланти в международни олимпиади по природни науки. Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е създадено през 2010 г. с основна цел да подпомага подготовката на най-добрите български ученици по природни науки за участията им в най-престижните световни турнири. Само за 2022 г. родните ни състезатели по природни науки са спечелили общо 42 медала – 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови, от международните олимпиади. А общо през годината от всички турнири – европейски и балкански, са спечелили над 70 медала.

    Astea е водещ експерт в софтуерното консултиране и разработката на персонализирани технологични решения. През последните 17 години компанията се е наложила като надежден партньор за клиентите си по целия свят и е активна в разнообразни сектори, вариращи от финансови услуги и електронна търговия до здравеопазване и образование. Astea Conference е част от фирмената култура на компанията и от самото си създаване има за цел да сплотява, подкрепя и улеснява споделянето сред хората от ИТ общността.

    Конференцията е с безплатна регистрация, с възможност за дарителски билет или финансова подкрепа на място в деня на събитието, като всички събрани средства се предоставят на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

    Събитието започва в 9:00 ч., а запазването на билети става чрез платформата на bilet.bg.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС