събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1464 прочитания

    НЛП България организира фестивал, посветен на актуалните практики в общуването

    Научете повече за първото издание на фестивала „Общувай“ от Лора Арнаудова - CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия
    27 септември 2023, 11:27 a+ a- a

    Лора Арнаудова - CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия. Снимка: Economy.bg

    През октомври в София предстои първия по рода си фестивал, насочен към общуването. Седем лектори ще представят седем практически семинара, давайки перспектива на актуалните тенденции и практики в общуването. Организатор на събитието е НЛП България. Лора Арнаудова - CEO и основател на НЛП България и Българска Коучинг Академия, разказва повече за събитието, темите и лекторите.

    Лора, предстои първото издание на фестивала „Общувай“. Разкажете ни как се роди идеята за този фестивал и каква точно е целта му?
    Всеки общува! Общува със себе си, общува с околните. Изразява се, когато говори и когато мълчи, чрез постижения или грешки. Чрез ежедневните си занимания човекът възпитава, учи, получава и дава обратна връзка, ръководи екипи, взаимодейства с колеги, подкрепя, усмихва се, трупа увереност, развива умения, вдъхновява се, намира решения, прави избори, чете, участва в корпоративна култура, дава своя социален принос, събира капачки за бъдеще например. Общуването като невидимо наметало обвива пълния житейски спектър. Развивайки общуването, ние се  развиваме личностно, професионално, социално, културно!  

    Кога и къде ще се проведе?
    Фестивалът „Общувай“ ще се проведе на 7 октомври, събота в зала София на бул. Драган Цанков 36,  Световен търговски център Интерпред. Ще бъде събота, посветена на общуването.

    Каква е програмата и къде може да я разгледаме?
    Започваме в 10:00 часа и ще приключим в 18:00. Седем лектори ще представят седем теми, свързани с важни аспекти на общуването. Семинарите ще започват на всеки кръгъл час и ще продължават по 45 минути. Повече за програмата и лекторите може да се прочете в сайта nlpbulgria.bg, във фейсбук, линкдин или като напишете в гугъл Фестивалът „Общувай“. Ето и линк директно към събитието

    Кои са лекторите и по какви теми ще говорят?
    Всеки лектор напълно пасва с темата. Този критерий използвахме, когато обмисляхме съдържанието на програмата. Например Анна Мария Пеева е психолог и провежда индивидуални сесии и обучения от над двайсет години. Притежава специфично чувство за хумор и самоирония. Тя ще представи темата „Общувай със страстите“. Явор Арнаудов и Ивелина Железчева са уникални екипни играчи. Ако ги поставите в сложна корпоративна среда и ги навестите след три месеца, ще се насладите на тяхната популярност и екипна игра. Екипите ще бъдат сплотени, работещи и щастливи.  Ива е Мениджър Човешки Ресурси, Явор ръководи Академия по Мениджмънт и Продажби. Техните теми са бизнес насочени към общуването с екипи и развитието на взаимоотношения. Кристин Калоянова и Кристина Дойчинова имат практики, фокусирани в общуване с тялото и мисълта.  Ако се вгледате в Лилия Христова, тя излъчва своята тема „Общувай с Увереността“ . Що се отнася до мен, моята тема е „Общувай с Вдъхновение“. Общото между всички лектори е, че всички са Сертифицирани НЛП Бизнес или НЛП Личен Коуч – сертификация, допълваща техните професионални квалификации и одухотворяваща техните индивидуални практики. 

    За кого е подходящо събитието? Колко и какви хора очаквате да се включат? Платено ли е и какви са цените на билетите?
    Идеята е да има за всеки по много. Спектърът на темите е широк, защото темата за общуването го позволява. От общуване с тялото до развитие на екипни взаимоотношения. Сутрешните лекции поглеждат вътре в нас към дишане, здравословни телесни навици, страсти и увереност, а следобедните са ориентирани към общуването с другите, социално, екипно, емоционално. До този момент има над 160 продадени билета. Един билет струва 50 лева за всичките 7 лекции. 

    Вие лично кои лектори и презентации очаквате с най-голямо нетърпение и защо?
    Всички, защото темите са конкретно дефинирани, а лекторите автентични. 

    Защо подобно събитие е нужно в България и с какво е различно?
    Вярвам, че България се нуждае от ясна и чиста идентичност, първо стъпало към социално-общностно бъдеще, а това може да се постигне с морални устои от фактологично познание, разумно, целеустремено, дисциплинирано, добросъвестно, съвместно общуване.  Фестивалът „Общувай“ ще се стреми да носи тези принципи във всяко свое издание.

    Общуването е дълбока и необятна тема, но ако трябва да дадете един съвет от гледна точка на опита Ви до момента, какъв би бил той? Как можем да придобием по-голяма увереност, контрол и харизматичност при взаимодействията си с околните?
    Увереността се развива чрез знание и опит, от някоя професионална способност, която се проявява под формата на критерий при правенето на ежедневни избори между отстояване на собствени позиции и приемане на различни гледни точки. Логично е контролът да бъде дете на себеконтрола. Ако искаш да подобриш сина, работи с бащата! А харизмата е дар, но и се гради. Открий своя дар и го развивай чрез ясни добре формулирани стъпки от знание и практика. Околните ще разпознават и реагират на нашите промени. Мигновено ще отговорят със същото.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 22 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 23 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 23 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години