събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    988 прочитания

    Константин Трендафилов е избран за член на журито на Eurobest 2023

    За първи път в журито на конкурса има представител на българска комуникационна агенция
    06 октомври 2023, 14:27 a+ a- a

    Константин Трендафилов е избран за член на журито на Eurobest 2023. Колаж: Българска асоциация на комуникационните агенции 

    За първи път представител на българската комуникационна индустрия ще заеме почетното място на член на журито на Eurobest, съобщиха от Българска асоциация на комуникационните агенции. Това е Константин Трендафилов – Основател и Творчески Директор на Human. Константин е един от най-награждаваните творчески директори в България и по-късно тази година ще има възможността да оценява усилията на Eurobest 2023 в секцията Film Craft.

    94 водещи специалисти от индустрията от 21 държави на Стария континент ще се съберат в Лондон по-късно тази година, за да определят новите носители на наградите Eurobest.

    Запитан за това как се чувства във връзка с бъдещия ангажимент, Константин коментира: „Вълнувам се от възможността за първи път да представлявам българска агенция в журито на Eurobest, тъй като това ме доближава до целта ми – да покажа, че българските криейтиви заслужават място на европейската сцена. Надявам се моят принос да е в това повече български творци да оглавяват журита в бъдеще. Като част от Film Craft журито тази година, се надявам да видя идеи, които не могат да бъдат предложени от Chat GPT, ще се оглеждам за човешкия принос в заявките."

    Освен България, тази година Eurobest посреща и Словакия след 13 години отсъствие.

    В журито на Eurobest 2023 се откроява името и на друг българин. Александър Калчев, Творчески Зиректор на DDB Paris, е определен за председател на журито за категории Outdoor и Direct. През 2022 година Александър сподели своя богат професионален опит като председател на журито на Творческия конкурс в рамките на ФАРА. 

    Сред глобалните брандове, които ще се включат в журито на Eurobest 2023, са adidas, Google и Mars Wrigley. Представители ще има и на други платформи и компании – Artisans du Film, Bayer, Prime Video и Warner Music Group. При холдингите могат да се срещнат имена като BBDO, Dentsu, Forsman & Bodenfors, FCB, Havas, Leo Burnett, Ogilvy, Mullenlowe, Publicis Worldwide и Wunderman Thompson, а от независимите мрежи от агенции: Edelman, Jung von Matt, Serviceplan и Wieden+Kennedy.

    Заявки за участие ще се приемат до 19 октомври, четвъртък. 

    Агенция Human е член на Българската асоциация на комуникационните агенции. БАКА е официален представител в България на LIONS Awards, обединяващи конкурсите Cannes Lions, Dubai Lynx, Eurobest и Spike Asia.

     
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години