петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6936 прочитания

  Вижте как AIMS Human Capital спечели приза в категория „Най-добра социална политика на МСП” в наградите на БФБЛ

  За инициативите на компанията разказва Стела Узунова - изпълнителен директор на AIMS Human Capital
  27 май 2014, 18:00 a+ a- a

  Вижте видео от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2013

  За 11-та поредна година Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи своите Награди за отговорен бизнес. Най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност (КСО) у нас отличи най-добрите проекти, реализирани през 2013 г.

  В Economy.bg ще представим всички инициативи, които тази година бяха отличени с награда, за да покажем какво компаниите в България разбират под корпоративна социална отговорност, каква е била целта на проекта, какви ресурси е коствала реализацията му и какви резултати са постигнати.

  В категорията „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие” в Наградите за отговорен бизнес 2013 на БФБЛ призът бе присъден на AIMS Human Capital. С какво компанията заслужи приза разказва Стела Узунова, изпълнителен директор на AIMS Human Capital.

  Стела Узунова - изпълнителен директор на AIMS Human Capital

  Какво представлява проектът и какви са целите му?
  Паисий Хилендарски е казал: „За отечеството не е направено нищо, ако не е направено всичко“. За целия екип в AIMS Human Capital корпоративната социална отговорност е желание да променим света около нас не само днес и сега, а устойчиво; не само в рамките на конкретни проекти, а да претворяваме това желание в действия ежедневно. Неблагополучията, за съжаление, не се случват само от време на време и някой някъде винаги има нужда от нашата подкрепа. Убедени сме, че ако бъдат запитани, повечето хора ще изразят желание да се ангажират дългосрочно поне с една определена благотворителна кауза, Стремим се всичките ни дейности със социална насоченост и участието ни в различни каузи и общности да разширяват своя обхват във времето и да пребъдват, увличащи все повече съмишленици и партньори по пътя към по-добро и единно общество.

  Как беше реализиран и какви резултати постигна?
  Добруването на хората и хармонията със света около нас независимо дали става въпрос за деца, младежи, възрастни, природата или планетата ни, част от която сме всички, са нашето вдъхновение, стимул и цел, които ежедневно ни извисяват и зареждат с нова енергия в мисията ни да си помагаме, като помагаме. AIMS работи активно с университетите, инициира и участва в програмата на БФБЛ за „Мастър класове”, като считаме, че това е важна част от ангажираността към обществото – да стимулираме днешните млади професионалисти да станат утрешните лидери. От създаването на форума "Кариера в България. Защо не?" преди 6 години сме част от движещата сила, която го превърна в един от най-успешните проекти, промотиращи страната ни сред българите, завършили в чужбина. Участваме в презентации, дебати и провеждаме над 50 кариерни консултации в рамките на едно издание.

  Посещаваме различни класове в основни и средни училища и подпомагаме учениците при професионалното им ориентиране. Поддържаме близки връзки с училището за глухонеми деца „Проф. Д.Денев“, обработваме заедно биоградинката им, готвим и гостуваме на техни концерти. Работим с фондация „Помощ за благотворителността в България“ както съвместно в доброволческите им инициативи, така и като участници в инициативата „Дарителство по ведомост“, която позволява служителите в дадена фирма да превеждат част от заплатите си в подкрепа на определена кауза. Всеки сам избира колко и за какво да дари, както и колко дълго да поддържа дадена кауза.

  Работим активно още с Анимус, дома за възрастни хора в Дървеница, домовете в Самоков и Доганово, дома на Отец Иван, UNICEF, ARSofia,  участваме и в различни зелени инициативи. Създаването и развитието на устойчив социален фокус в работата на екипа вече повече от 20 години ни носи видими резултати не само чрез стипендиите, с които сме помогнали да се реализират много таланти, но и с надградените знания и умения на студентите и младите хора в прехода им от ученическата и студентската скамейка към професионалния живот. Удовлетворение за нас като хора и граждани е да наблюдаваме възстановяване на доверието на хората в неравностойно положение към социалните каузи и мисии и все по-добрата им и бърза интеграция в обществото.

  Как се отнесоха към проекта служителите на компанията?
  От самото раждане на идеите през претворяването им в действие и приемствеността във времето през всичките тези години участва целият екип на компанията. Включването е чрез директно участие, дарителство или в посока координация, логистична подкрепа, мобилизиране на ресурси и интегриране на различни общности и партньори.

  Горди и радостни сме, че в очите и времето на нашите семейства и най-близки приятели срещаме също подкрепа, отдаденост и съпричастност към инициативите, в които участваме. Те са нашите най-верни партньори и се включват активно при всяка възможност, което превръща каузите ни в още по-успешни.


  Какви ресурси бяха вложени в проекта?
  Социална ангажираност (корпоративна и индивидуална):
  "Хоспис Милосърдие" - финансова подкрепа от 10800 лв.;
  Доброволчески дни: участие на почти всички членове на екипа в 10 издания дотук и финансова подкрепа от 700 лв., инвентар, учебни помагала, хранителни продукти, играчки и др.
  Дарителство по ведомост към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ – 3500 лв.
  Бизнесът и образованието (форуми /лекции/ стипендии): университети - IUC хонорар на AIMS лектори в размер на 2400 лв., дарени на фондация "Теодора Захариева" за борба с рака.

  Защо корпоративната социална отговорност е важна за компанията? 
  За целия екип на AIMS Human Capital социалната отговорност не е проект, а лична и професионална мисия и приемственост. Тя е жизнено важна, защото ни сплотява и ни учи как заедно можем повече; защото дарява любов и носи надежда за един по-добър свят и една по-добра България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 16 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 20 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 22 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 22 часа