вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5483 прочитания

  Тим Курт е новият изпълнителен директор в Аурубис България

  Той поема поста от Никола Треан
  03 юни 2014, 14:07 a+ a- a

  От 1 август 2014 ще има промяна в управлението на Аурубис България. Тим Курт ще поеме от Никола Треан позицията изпълнителен директор на компанията.

  Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 насам и понастоящем е отговорен за логистиката в групата, като вицепрезидент „Корпоративна логистика”. Преди това логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша.

  „Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите”, коментира Тим Курт. „През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база, на която да започна”, подчерта Курт. 

  „Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт”, казва Питър Вилбранд, председател на Управителния съвет на Аурубис Груп.

  Аурубис е най-големият преработвател на мед в света. Компанията има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

  През 2013 производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  ЕК отчете 425 пречки пред европейските фирми на световния пазар
  Протекционистичните мерки нанасят загуби в размер на милиарди евро годишно за европейските предприятия
  преди 15 часа
  България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО
  Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото
  преди 17 часа
  Кои са лидерите по инвации в ЕС?
  България продължава да е на дъното, показва ново проучване
  преди 18 часа
  До 2020 у нас ще заработи суперкомпютър
  Той ще бъде най-мощният в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и топ 50 в света
  преди 20 часа
  "Есетере България" откри втора дестилерия в Добрич
  Фирмата откри над 50 нови работни места