вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8330 прочитания

    Тим Курт е новият изпълнителен директор в Аурубис България

    Той поема поста от Никола Треан
    03 юни 2014, 14:07 a+ a- a

    От 1 август 2014 ще има промяна в управлението на Аурубис България. Тим Курт ще поеме от Никола Треан позицията изпълнителен директор на компанията.

    Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 насам и понастоящем е отговорен за логистиката в групата, като вицепрезидент „Корпоративна логистика”. Преди това логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша.

    „Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите”, коментира Тим Курт. „През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база, на която да започна”, подчерта Курт. 

    „Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт”, казва Питър Вилбранд, председател на Управителния съвет на Аурубис Груп.

    Аурубис е най-големият преработвател на мед в света. Компанията има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

    През 2013 производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 6 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 7 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 8 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 11 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ