петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  15784 прочитания

  Най-ценният бизнес съвет на Питър Тийл, PayPal

  Стартирайте бизнес, за да решите проблем, който никой друг не може да реши
  28 октомври 2015, 10:45 a+ a- a

  В това видео основателят на PayPal Питър Тийл споделя ценен урок към всички, които имат бизнес или предстои да стартират такъв. Вижте какво послание отправя той към предприемачите:

  Повечето бизнес книги ви казват как трябва да се конкурирате по-ефективно, но това не вие нужно. Предприемачите не трябва да се конкурират. Като основател и предприемач вие трябва създадете „креативен монопол“, да работите в някаква област или сфера, която не е изследвана или развивана. Смятам, че това е ключът към изграждане на велика компания. Днес е много лесно и евтино да стартираш някакъв ИТ бизнес, но това, което е важно, е да имаш някаква велика и гениална идея. Ако имаш добри идеи, можеш да развиеш компанията много бързо.

  Моят съвет е, че не всеки трябва да бъде предприемач и вие не трябва да стартирате бизнес, просто за да имате бизнес. Вие трябва да стартирате бизнес, защото има проблем, който никой друг не може да реши. Смятам, че това е другият начин, по който можем да мислим за същността на предприемачеството, и най-добрият.  

  Свързани новини
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 9 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 14 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 15 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 15 часа