четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11239 прочитания

    9 неща, които силните хора правят всеки ден

    Вижте кои са те според психотерапевта Ейми Морин
    25 януари 2016, 11:42 a+ a- a

    Емоционално силните хора имат здравословни навици. Те управляват своите емоции, мисли и поведение по начин, който ги води към успех в живота. В бестселъра 13 Things Mentally Strong People Don’t Do  Ейми Морин, психотерапевт и лектор, изброява 13 неща, които силните хора не правят. А какво правят всеки ден? Техните навици Ейми Морин изброява пред Business Insider. Ето кои са те: 

    1. Наблюдават своите емоции и осъзнават как те влияят на мислите и поведението им. Силните хора са наясно, че понякога, за да разгърнеш потенциала си, трябва да действаш въпреки начина, по който се чувстваш.

    2. Реалистични оптимисти са. Те съзнават, че е невъзможно непрекъснато да поддържаш положителна перспектива. И вместо да преувеличават негативните мисли, те ги заменят с реалистичен вътрешен монолог.

    3. Търсят решения. Вместо да се оплакват колко лош ден са имали на работа и колко лоши неща са им се случили, те действат, когато нещо се обърква, и се опитват да го оправят.   

    4. Уважават и ценят себе си. Вместо да се укоряват, че са допуснали грешка, те се отнасят добре към себе си – като към добър приятел. Прощават си за грешката и продължават напред.

    5. Поставят си здравословни граници. Те знаят как да поставят физически и емоционални граници. Те приемат, че самите те са отговорни за начина, по който се чувстват, мислят и действат и не позволяват други хора да повлияват това.

    6. Управляват добре времето си. Емоционално силните хора осъзнават, че времето е ценен и ограничен ресурс и се стремят да го използват по-възможно най-мъдрия начин.

    7. Действат по своите цели. Успешното постигане на целите в живота отнема време. Силните хора съзнават това и се фокусират върху голямата картина, без да забравят, че от днешните избори зависи тяхното бъдеще. 

    8. Не спират да растат и да стават по-силни. Силните хора приемат ежедневните предизвикателства като възможност да израстват по-силни. Те никога не приемат, че са достатъчно силни – винаги има какво да се подобри. Съзнават, че както физическото тяло има нужда от редовни тренировки, за да е във форма, така и менталното тяло трябва да се натоварва непрекъснато, за да работи добре. 

    9. Наблюдават напредъка си. Фокусът върху непрекъснато подобрение помага да разгърнеш потенциала си. Той започва със осъзнаването на слабите страни и „без извинения“. Вместо да търсят извинения за своите слабости и грешки, силните хора извличат уроци, които им помагат да растат и да се справят по-добре в бъдеще.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 2 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 7 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 8 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 1 ден
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“