петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  23656 прочитания

  Как преминава денят на най-богатия човек в света?

  Ето някои факти за ежедневието на Джеф Безос, който задмина по богатство Бил Гейтс
  10 януари 2018, 15:18 a+ a- a

  Основателят на Аmаzоn Джeф Бeзoc вече е най-богатият човек в света. Неговото cъcтoяниe надхвърли 105 млрд. дoлapa според Вlооmbеrg Віllіоnаіrеѕ Іndех и счупи предишния рекорд на основателя на Місrоѕоft Бил Гeйтc, който притежава малко над 93.3 млрд. долара. Как живее най-богатият човек света? Любопитни факти от ежедневието на Джеф Безос разкрива Business Insider: 

  1. Безос държи изключително много на достатъчното количество сън. Спи минимум 8 часа в денонощието и се събужда естествено, без помощта на будилник.

  2. Винаги започва деня със здравословна закуска в компанията на съпругата си - писателката Макензи Безос.

  3. За да прекарва време с Макензи и четирите им деца, той никога не планира срещи рано сутрин. Основателят на Amazon не крие, че жена му е неговата дясна ръка и разчита много на нейната помощ и вдъхновение.  

  4. Безос не e особен почитател на срещите като цяло. Когато насрочва среща, той използва „правилото за двете пици“.  Никога не организира среща, на която две пици няма да са достатъчни, за да нахранят присъстващите.

  6. Безос се слави като избухлив шеф и всява страх сред редици негови подчинени. Носят се слухове обаче, че е наел коуч, който му помага да успокоява страстите. 

  6. Като цяло следва „скромна“ политика в Amazon, където липсват допълнителни облаги като масажи или безплатен обяд за служителите.

  7. Безос обича да опитва необичайни ястия. Често, поглеждайки менюто, се спира на нещо, което не познава и никога не е виджал. 

  8. И до днес Безос остава верен на навика си да измива съдовете след вечеря. 

  9. Не е ясно дали Безос има редовна тренировка. Въпреки това, негови снимки на скорошна конференция предизвикаха сравнения с Вин Дизел, а коментаторите не пропуснаха мускулестия му външен вид.

  10. Освен да гледа „Стар Трек“, Безос има още едно хоби, свързано с космоса - гмуркане с подводница, която търси стари ракети на НАСА. Често включва и децата си в това приключение.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Ocado Technology отвори нов софтуерен център в София
  Плановете са да се утрои екипът от софтуерни специалисти
  преди 5 часа
  130 млн. евро. са немските инвестиции у нас за първото полугодие
  Германската икономика създава повече от 50 000 работни места в България
  преди 5 часа
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 7 часа
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията