петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5003 прочитания

  The Stars Group: До края на юни екипът ни тук ще надхвърли 100 души

  За избора на един от лидерите в онлайн гейм индустрията да отвори офис в България, вижте какво сподели Роб Пауър, старши мениджър "Привличане на таланти" в компанията
  07 юни 2018, 09:32 a+ a- a

  Един от водещите играчи в световната онлайн гейм индустрия - The Stars Group, от тази година разраства своя офис в София с бързи темпове. Какво мотивира компанията да изнесе част от дейностите си тук и какви са плановете ѝ за развитие? С тези въпроси се обърнахме към Роб Пауър, старши мениджър „Привличане на таланти“ в The Stars Group. Ето какво сподели той пред Economy.bg: 

  С какво се занимава компанията?
  The Stars Group е собственик на брандове като PokerStars, PokerStars Casino, BetStars, PokerStars Live Tournaments и Full Tilt. Услугите ни се предлагат в общо 18 юрисдикции, имаме офиси в една дузина държави.

  Защо избрахте да изнесете част от своите дейности в България?
  България е единствената страна в региона, в която имаме офис. И за нас е важно да бъдем тук. В София има много таланти. Голяма част от хората говорят перфектно втори чужд език. За нас това е много важно, защото присъстваме в страни по цял свят. В допълнение към това хората тук са много технически грамотни. Така че оценяваме талантите и уменията на хората тук.

  Някои работодатели споделят, че намирането и задържането на таланти става все по-трудно. Какви са Вашите впечатления?
  Всичко опира до това да бъдеш добър работодател, всъщност – най-добрият. Организацията в The Stars Group позволява на хората свободно да разговарят с хора от висшия мениджмънт винаги, когато поискат. Не вярваме в строгата йерархия, така че търсим хора, на които им харесва да работят в по-свободна атмосфера. Отнасяме се един към друг като към равнопоставени членове на един щастлив съвременен екип. Освен това даваме възможност на хората да почувстват даден проект като свой. Така че те не са някаква малка незначителна част от поточната линия, те владеят това, което правят. И това се надяваме и вярваме, че ще бъде вдъхновяващо и привлекателно за хората.

  По какъв проект работят екипите в София?
  Толкова са много, че е трудно да се посочи един. Ние сме технологична компания, но също така сме и компания, която предлага онлайн игри, така че съчетаваме най-доброто от двата свята. Но това също така значи, че всичко се развива изключително бързо. Така че постоянно имаме много проекти, чрез които да запазим лидерската си позиция на пазара, да предлагаме нови иновативни игри. Така че, да, проектите са твърде много.

  Какви са плановете ви за растеж тук?
  До края на месец юни екипът ни тук ще наброява над 100 души. Офисът ни отвори едва преди няколко месеца и за нас това е само началото. Предстои ни да се разрастваме значително в София, тук възможностите са големи.

  Какъв тип позиции ще имате?
  Ще имаме роли, свързани с оказване на съдействие на играчите, с административно обслужване, с анализ. Позиции, свързани със сигурност. Ще развиваме и IT екип, в който да се включат разработчици и мобилни разработчици за Android, iOS, SQL, Data Scientists. Ще търсим хора за маркетинг отдела си. Диапазонът на отворените позиции е огромен.

  Хора с какви качества търсите?
  За позициите ни за оказване на съдействие на играчите търсим таланти, които са ориентирани към общуването с хора и на които им харесва да помагат на околните. Стига да искат да учат нови неща, ще ги обучим. Ще им помогнем да се развият и да започнат своята кариера. С издигането си в компанията ще имат възможности за израстване в рамките на цялата организация и сред голямо многообразие от позиции.

  Вижте какво сподели Роб Пауър, старши мениджър „Привличане на таланти“ в The Stars Group пред Economy.bg
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК
  преди 18 часа
  Парламентът одобри тримата нови министри
  Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетва
  преди 19 часа
  Garitage Park привлече още 7 компании като наематели
  Комплексът е разположен на площ от 167 000 кв. м.
  преди 20 часа
  Швейцарската LEM се разширява и открива нови работни места в София
  Компанията отбелязва пет години присъствие на пазара у нас