петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2392 прочитания

  Трудните цели водят до по-високи резултати

  Това е една от най-изпитаните и доказани управленски теории през последните 50 години, казва известният предприемач и автор Джон Доер
  25 юни 2018, 16:24 a+ a- a

  Ако искате да извлечете максимума от хората си, поставяйте им трудни, а не лесни цели. Предизвикателните цели водят до много по-висока продуктивност, отколкото лесните. И колкото по-ясно и точно е формулирана една цел, до толкова по-високи резултати води тя.

  Това е една от най-изпитаните и доказани идеи в теорията на управлението през последните 50 години, пише известният предприемач и автор Джон Доер в книгата си „Measure What Matters“. И това мислене стои в основата на успеха на едни от най-големите технологични компании като Google, MyFitness Pal и Intel.

  Автор на тази теория е Едуин Лок, професор по психология в University of Maryland, който я извежда още в далечната 1968 г. Теорията твърди, че предизвикателните цели стимулират продуктивността по-ефективно от лесните цели, както и че конкретните цели довеждат до по-високо ниво на продуктивност, отколкото тези, които са не са ясно формулирани.

  Около 90% от над 1000 проучвания, проведени по теорията на Лок, потвърждават, че продуктивността се подобрява чрез поставяне на добре дефинирани цели.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 2 часа
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 6 часа
  преди 6 часа