неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3335 прочитания

  Дигитално предприемачество в строителството

  Вижте кои идеи бяха валидирани по време на стартъп програма с фокус строителната индустрия
  11 септември 2018, 09:26 a+ a- a

  Пет идеи на млади предприемачи преминаха валидация в първата стартъп програма в България, фокусирана върху разработването на дигитални решения за строителната индустрия. Това са 3Drawings, GEOONLINE, СтроITeл AppTicket, iBIM и Building Line DB, съобщават от Strategy+ Business Lab

  3Drawings представя решение за визуализиране на BIM модели посредством Augmented Reality при строителството на сгради.

  GEOONLINE е онлайн платформа, свързваща геодезистите в България с техните клиенти.

  СтроITeл AppTicket  разработва мобилно приложение, което улеснява комуникацията на клиента с изпълнителя на ремонтно-довършителните работи в дома му. От първоначалния оглед до приемането на свършената работа от страна на клиента – клиентът може да контролира всичко през смартфона си.

  iBIM е стартъп компания, която създава цялостно решение за строително проектиране чрез BIM системи.

  Building Line DB разработва уебплатформа, която съдържа най-необходимите документи, формуляри и справки, свързани със строителния процес.

  Преакселераторната програма „Дигитално предприемачество в строителството“ се проведе  в периода април – юни 2018 г.  Тя представлява 10-седмичен цикъл за валидиране на стартъп идеи. Включва над 60 часа съвместна работа в присъствени уъркшопи, над 30 часа екипна работа и над 20 часа лични бизнес консултации, предоставени от бизнес ментора Силвия Павлова. 

  В рамките на програмата младите предприемачи бяха наставлявани от Advisory Board, в който взеха участие представители на строителната и IT индустриите в България, ABLE Bulgaria и Университетът за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Участниците също така имаха достъп до финансиране при две събития, организирани пред представители на VC фондовете Eleven Ventures и LAUNCHub и представители на корпоративни инвеститори.

  През 2016 – 2018 г. повече от 100 участници са преминали през Преакселератора и другите бизнес симулации по Предприемачество, организирани под бранда на Strategy+ Business Lab.

  Включването в Преакселератора е отворено, както за хора, желаещи да валидират своя бизнес идея, така и за хора без конкретна идея, които обаче желаят да натрупат необходимите бизнес знания за стартиране на собствена компания.

  След този успешен пилотен проект, Strategy+ Business Lab планира следващото издание през 2019 г. Фокусът на бъдещото издание ще бъде насочен не само към строителната индустрия, но и към други много динамични индустрии в България.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден