петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2776 прочитания

    Четири дами от България ще се включат в EY Entrepreneurial Winning Women

    Предприемаческият клас за 2018/19 година събра основатели на общо 20 бързоразвиващи се бизнеси
    19 октомври 2018, 13:09 a+ a- a

    Геновева Христова–Мъри и Анелия Касабова, съоснователи на Лигна Груп ООД, Цвети Кьосева, изпълнителен директор на Методия АД и Нина Проданова-Йоцева, съосновател на ITCE са четирите дами, които бяха избрани за част от менторската програма EY Entrepreneurial Winning WomenTM Europe. Предприемаческият клас за 2018/2019 година включва 22 дами, основатели на общо 20 бързоразвиващи се бизнеса от 9 европейски страни. България и Полша са единствените страни от Централна и Източна Европа, които имат свои представители в програмата.

    Менторската програма за жени предприемачи EY Entrepreneurial Winning WomenTM Europe е насочена към дами, които управляват собствен бизнес и се стремят да развият бизнеса си на международните пазари. И тази година изискването към дамите бе да имат съществен дял в технологично-базиран или иновативен бизнес, който дава нови решения в традиционни индустрии.  

    „EY Entrepreneurial Winning Women е платформа, която подкрепя дамите по пътя на тяхното израстване като лидери по един много личен начин. Много сме щастливи, че тази година успяхме да подкрепим четири дами от България да се включат в тази изключителна програма. Българските дами предприемачи имат огромен размах на работа, силни амбиции за развитие и впечатляващи резултати и това се оценява високо от колегите ни в останалите европейски страни", коментира Диана Николаева, съдружник в EY и лидер на отдел „Консултации по сделки".

    През следващата една година избраните дами ще работят с личен ментор върху основните бизнес предизвикателства, които стоят пред тях. Всички те ще бъдат включени в глобална мрежа на предприемачи, инвеститори и консултанти.

    Геновева Христова–Мъри

    Геновева Христова–Мъри е съдружник и изпълнителен директор на Лигна Груп ООД – компания, специализирана в комплексно обзавеждане на хотели и други обществени обекти в Европа (2002). Тя е и президент на Асоциацията на бизнес клъстерите в България и на Български мебелен клъстер, който е нейна „рожба“. През 2010 г. Геновева е избрана за Предприемач на годината – Награда от Европейската комисия в Брюксел. 

    Анелия Касабова

    Лека атлетика, футбол и посещаване на музикални фестивали са само част от дейностите, които Геновева практикува през свободното си време.

    Анелия Касабова също е съдружник и изпълнителен директор в Лигна Груп ООД. Тя е и съдружник в „The CREATECH HUB 2019“ в партньорство с The Landing, MediaCity, Manchester UK. През 2010.

    Анелия е избрана за Предприемач на годината – Награда от Европейската комисия в Брюксел. Пътешествия, планинско катерене и йога са част от интересите на Анелия в извънработна среда.

    Нина Проданова–Йоцева

    Нина Проданова–Йоцева е съосновател и изпълнителен директор на консултантската компания ITCE (1998), която предоставя иновативни обучения и консултантски услуги за трансформация на технологиите и уменията на модерните компании. Нина поставя над всичко екипната култура и здравословната среда за развитие и е силен привърженик на Agile принципите.

    Притежава многобройни сертификации в областта на Agile, ITIL, DevOps и Enterprise Architecture, номинирана е за Мениджър на годината през 2013 г. Спортът е важна част от ежедневието ѝ, като печели две последователни години наградата за най-бързата жена CEO в България. Освен бягане, практикува ски и катерене.

    Цвети Кьосева

    Цвети Кьосева е изпълнителен директор на утвърдената софтуерна компания „Методия“ АД (2008). Тя е и инициатор на първия в България „Център за иновации“, където в сътрудничество с различни партньорски организации проправя път за добрите практики за комерсиализация на технологични иновации в продукти и полезни бизнес модели.

    През 2015 г., на официална церемония по връчване на технологичните награди e-Volution Awards, Цвети Кьосева с гордост приема специалната награда на FORBES България за иновативен продукт на годината, присъдена за бизнес платформата Utility Solutions Suite, дело на Методия АД.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ