четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2576 прочитания

    Обучението “Мениджър за първи път” вече и на български език

    Програмата е базирана на бестселъра на Кен Бланчард “НОВИЯТ Едноминутен мениджър”
    22 октомври 2018, 14:26 a+ a- a

    Световноизвестното обучение “Мениджър за първи път” (First Time Manager) вече ще се провежда и на български език. Програмата е разработена от The Ken Blanchard CоmpaniesТМ специално за хората, които за първи път ще заемат ръководна позиция. Тя предлага лесни за разбиране и прилагане модели за справяне със специфичните предизвикателства в ежедневната работа. 

    Първото обучение на български език ще се проведе на 15 ноември в София. Водещи ще бъдат Соня Славчева, управляващ партньор, Бланчард България и Неда Алкалай, сертифициран фасилитатор на Бланчард.

    “Мениджър за първи път” се предлага на глобално ниво от 2016 година. Програмата е базирана на бестселъра на Кен Бланчард “НОВИЯТ Едноминутен мениджър”. В рамките на еднодневното обучение се работи върху четири основни умения: слушане, задаване на въпроси, заявяване на позиция, демонстриране на увереност. Ключово за постигането на успех е способността за провеждане на разговори по правилния начин. Затова голяма част от времето е отделено за практически интерактивни упражнения с участниците.

    “Радвам се, че новото обучение предизвиква сериозен интерес в много компании в България. Обратната връзка, която получаваме от бизнеса е, че подготовката на младите мениждъри е сериозно предизвикателство за много бързо растящи компании.”, обяснява Соня Славчева. “Колкото и успешен да е един специалист, не може да се превърне автоматично и в успешен мениджър. Новата роля идва с редица предизвикателства – отместване на фокуса от оперативната работа, различно разпределение на времето и не на последно място нови взаимоотношения с равнопоставените досега колеги.”, допълва тя.

    Доказват го и резултатите от международно изследване на The Ken Blanchard Cоmpanies, според което 60% от “новобранците” на управленска позиция не успяват да изпълняват задачите си през първите две години. Още по-притеснително е, че през този период те придобиват погрешни управленски навици. Основна причина за това е, че 85% от мениджърите за първи път не получават предварително необходимото обучение и подготовка за новата позиция.

    Програмата допълва успешно портфолиото от трейнинги за лидери на The Ken Blanchard companies в България. За последните 8 години през тях са преминали над 3000 български мениджъри.

    Соня Славчева е сертифициран международен обучител с множество проведени обучения. Има повече от 15 години мениджърски опит в областта на  управление на хора. Била е директор "Човешки ресурси и администрация" на "Космо България мобайл" ("Глобул") от създаването на компанията през 2001 до 2009 г. От 1997 до 2001 г. е заемала същата позиция в "Данон Сердика", където е участвала активно в преструктурирането и развитието на предприятието в годините след приватизацията. Започнала е кариерата си в сферата на персонала  като мениджър "Човешки ресурси" в първия мобилен оператор "Мобиком". Соня Славчева е магистър по изчислителна техника от Техническия университет в София. Има диплома по мениджмънт от Open University, UK. Носител е на наградите на асоциацията за управление на човешките ресурси (БАУРЧР) "HR мениджър на годината" през 2002 г. и "Най-добър HR екип на годината" през 2006 г.


    Неда Алкалай, МВА, Асоцииран Акредитиран Коуч (РCC) към Международната Коуч Федерация, Коуч на Експертите в лидерството. Неда има над 20 годишен опит в областта на управлението на хора и екипи в големи международни компании. Заемала е длъжностите Търговски Директор Транспортен сектор в Шел България, Търговски Директор в Германос Телеком България и Търговски Директор пейфони в Мобиком.  Неда разработва и води обучения в областта на управлението на хора, коучинг и комуникация, и е сертифициран фасилитатор на Бланчард.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка