петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5346 прочитания

  Как да подходим към член на екипа, който е неорганизиран?

  Вижте какво сподели по темата пред екипа на Economy.bg Галин Бородинов, основател на агенция PR Point
  08 януари 2019, 15:41 a+ a- a

  За някои хора приоритизирането на задачи е непосилна задача, а думата „срок” - митично същество. Може ли този недостатък да бъде компенсиран с други качества и как трябва да се подходи към член на екипа, който е неорганизиран? Ето какво сподели по темата пред екипа на Economy.bg Галин Бородинов, основател на агенция PR Point:

  „Член, който систематично пречи на екипа да върши работата си в предварително определените срок, качество и бюджет, няма място в него. Вероятно качествата му са били недогледани на етапа на подбора.

  Смекчаващи обстоятелства като талант в определена дейност, или че този член с характера си допринася за добрата атмосфера в екипа, могат твърде малко да му помогнат в дългосрочен план.

  В най-добрия случай такъв човек допълнително ще товари колегите си с грижата да „микроменажират” неговите задачи. Добър шанс е, ако съекипник или ръководител има готовност да помага със съвети и менторство за неща като приоритизиране на задачите, управление на времето, работа в екип – време, в което неорганизираното човече да се справи със себе си.

  В практиката ми по-често срещам неорганизираност от по-различен тип – липса на дисциплина да се мисли в посоките, поставени от маркетинговата стратегия на даден продукт. Присъщо е предимно на колеги на стартови позиции, които по-трудно излизат от собствената си кожа и его на потребители или граждани, за да проявят емпатия и да погледнат през очите на целевата група, дефинирана в стратегията и допълнително охарактеризирана от данните на различните медийни и маркетингови изследвания.

  В такива случаи обясняваме аргументирано, спорим, за да бъде процесът на работа и процес на учене за колегите. Защото е важно всички членове на екипа да са „на същата страница”, когато става дума за послания, комуникационни канали и дейности.“

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  преди 13 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 14 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 17 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон