четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2703 прочитания

    44 младежки стартъпа ще се борят за приз по време на форума „Изгряващи звезди”

    Събитието, организирано от JA България, ще се състои между 8 и 10 юни
    04 юни 2019, 14:49 a+ a- a

    На 10 юни от 9.30 до 16 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в сърцето на столицата, ще се проведе търговското изложение на младежките стартъпи на JA България. Изложението е част от 3-дневния формат на единадесетия младежки предприемачески форум „Изгряващи звезди“. Иницииран и организиран от неправителствената образователна организация JA България, форумът ще събере на едно място най-добрите екипи, участвали през тази учебна година в програмите “JA Startup” (студенти)  и „Учебна компания“ (ученици), призната още през 2006 г. от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество. Това е първата програма на Джуниър Ачийвмънт, която дава старта на глобалната организация през 1919 г. в Илинойс, САЩ. 

    260 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури между 8 и 10 юни. Тази година общо 35 ученически стартъпи ще се борят за приза „Най-добра учебна компания на България“ и участие на международния финал на Джуниър Ачийвмънт Европа във Франция през юли. Те бяха избрани по време на регионалните състезания, които JA организира през април, измежду 135 учебни компании от 95 учлища, които взеха участие в програмата тази година. 

    По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 9 студентски екипа от София, Пловдив и Благоевград, които участват тази година в програмата JA Startup. Няколко от екипите, поканени да се представят на форума, са участници в преакселераторската програма „Challenge YOU“, реализирана тази пролет от JA България в партньорство с Обединена Българска Банка. Студентите ще се борят за приза „Най-добър студентски стартъп на JA“ и награда от $5000,  която включва и участие на екипа-победител на международното състезание на студентските стартъпи на JA Europe, което през 2019 г. ще се проведе в Норвегия. Паричната награда за победителите е осигурена от Citi и Фондация Citi. 

    Форумът стартира на 8 юни в София тех парк, където ученическите и студентските екипи ще презентират на сцена пред жури. Търговското изложение на учебните стартъпи ще се проведе на 10 юни от 9.30 до 15.30 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в подлеза на ЦУМ и Министерския съвет. Същия ден от 18.30 часа ще бъде и официалната церемония по награждаване и гала вечер в Централния военен клуб в София.  

    Редица институционални и бизнес партньори на JA ще връчат на 10 юни награди в специални категории – МОН и JA ще връчат наградата „Най-предприемчиво училище на България“. Министерството на икономиката за пета година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България. Европейският институт за иновации и технологии (EIT) ще връчи награда EIT Raw Materials на една учебна компания. Награди в специални категории ще връчат и MetLife (награда LifeChanger), Oracle (награда за дигитална креативност), HPE (награда за иновация), A1 България (награда Go Digital), Manpower (награда за най-добър екип) и др. JA България ще връчи и специалната ежегодна награда „Учител на годината“. Жури, съставено от водещи журналисти от български медии, ще връчи и тази година Наградата на медиите за млади предприемачи „Стъпки към славата“.  

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 29 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк