събота, 17 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  431 прочитания

  ABB избра нов глобален шеф

  Акциите на компанията се повишиха след назначението на Бьорн Розенгрен за главен изпълнителен директор
  12 август 2019, 14:55 a+ a- a

  Бордът на директорите на шведско-швейцарската индустриална група ABB единодушно назначи Бьорн Розенгрен за главен изпълнителен директор. Той ще се присъедини към ABB на 1 февруари 2020 и ще наследи главния изпълнителен директор Петер Восер в неговата роля от 1 март 2020. По същото време Петер Восер ще се върне на своята позиция в ABB единствено като Председател на Борда.

  60-годишният швед Бьорн Розенгрен е опитен международен директор и ръководител на промишлени предприятия. Той е главният изпълнителен директор на високотехнологичната инженерна група Sandvik от 2015 насам. През този период той ръководи успешното внедряване на децентрализирана структура и подобрява както рентабилността, така и финансовата стабилност на Sandvik. Преди това е бил главен изпълнителен директор на Wärtsilä Corporation, която произвежда и обслужва енергийни източници и друго оборудване за морския и енергийния пазар (2011 - 2015 г.), и е прекарал около 13 години (1998 -2011) на редица ръководни роли в Atlas Copco, водещ в света доставчик на решения за устойчива производителност.

  “Бордът е доволен, че Бьорн Розенгрен ще поеме ръководството на ABB, носейки със себе си доказан богат опит в създаването на стойност и притежавайки точно тези ръководни умения, от които ABB се нуждае през следващия етап от трансформацията си”, заяви председателят на Борда на ABB и настоящ главен изпълнителен директор Петер Восер.

  “След предприемането на щателно търсене, бордът е убеден, че Бьорн Розенгрен е най-добрият кандидат за ролята. Той разбира как се учредяват успешни децентрализирани организации, как се мотивират и ръководят хора и демонстрира култура на сътрудничество и висока производителност”.

  Акциите на ABB се повишиха с 4%, след като инвеститорите приветстваха новината за назначението, съобщава Reuters. 

  Шведско-швейцарската индустриална група ABB предстои да открие през септември нов завод в Петрич. Това е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база у нас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 1 ден
  преди 1 ден