четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3126 прочитания

    Годишните награди на HR гилдията дават име на успеха

    Това е единствената по рода си инициатива в България, която показва бизнес резултатите в контекста на управлението на хора, казва Миглена Узунова-Цекова, председател на УС на БАУХ
    25 ноември 2019, 10:20 a+ a- a

    Миглена Узунова-Цекова е председател на Управителния съвет на БАУХ и е старши директор „Човешки ресурси” и член на лидерския екип на А1 България. Има 20 години опит в сферата на човешките ресурси, като през последните 12 ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекома. Притежава магистърска степен по английска филология и специализация по Масови комуникации от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има редица специализации, сред които „Стратегическо управление на човешките ресурси“ в Cornell University, Ню Йорк. Наскоро завършва и коучинг програма за лидери на Columbia Business School, Ню Йорк. През 2016 г. печели приза HR мениджър на годината на Годишните награди на БАУХ

    За поредна година Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) ще отличи най-иновативните и успешни HR практики в България в рамките на инициативата Годишни HR  награди. Процесът за номинации стартира на 5 ноември и ще продължи до 10 декември. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на месец януари 2020 г.  

    „Това е единствената по рода си инициатива в България, която показва бизнес резултатите в контекста на управлението на хора и нейният акцент е позиционирането на HR професионалистите като равностоен и ценен партньор на бизнеса“, казва Миглена Узунова-Цекова, председател на УС на БАУХ. Вижте какво сподели още тя за тазгодишното издание на инициативата.

    Кога ще се проведат Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора и какво оценява инициативата?
    Ще започна с това, че инициативата има над 15-годишна история. Годишните награди на нашата професионална организация се превърнаха в традиция и вече са търсено и очаквано признание от специалистите по управление на човешките ресурси. Тази година отворихме процеса за номинации на 5 ноември и вече можем да се похвалим с кандидатури по всяка от шестте категории. Крайният срок на първия етап от Наградите е 10 декември – вярваме, че дотогава още много колеги ще се включат с номинации и свои проекти. 

    HR функцията има важна роля във всяка организация, независимо от нейния мащаб. С моите колеги от БАУХ притежаваме висока професионална експертиза и многогодишен опит и от тази позиция искаме да дадем име на най-добрите в гилдията – на техните успехи, на най-добрите проекти и практики и постигнатите резултати. Това е единствената по рода си инициатива в България, която показва бизнес резултатите в контекста на управлението на хора и нейният акцент е именно позиционирането на HR професионалистите като равностоен и ценен партньор на бизнеса.

    Кои са базовите критерии за участие и кой може да се включи?
    Всеки, който желае, може да номинира себе си, свой партньор, колега, екип, компания или CEO за някоя от шестте категории. Основното изискване е номинацията да е обвързана с проект, свързан с управлението на човешки ресурси. Номинираните кандидати трябва да са част от HR общността на БАУХ.

    Какъв е процесът на кандидатстване и кога е крайният срок?
    Процесът е изключително лесен и касае попълването на форма за номиниране, а впоследствие и формуляр за кандидатстване. В сайта на Българска асоциация за управление на хора може да намерите информация и формата за номиниране за Годишните награди. След попълване на формата ние осъществяваме контакт с номинирания. Следва изпращане и попълване на формуляр за кандидатстване по мейл. Процедурата е лесна, а крайният срок е 10 декември 2019 г. Следващият етап от Наградите е разглеждане на кандидатурите от компетентно жури- изявени HR професионалисти и представители на обществеността. На този етап колегите от журито се свързват с кандидата и организират среща-разговор с него, на която проектът се представя в детайли и с доказателства. След този преглед идва и най-видимата част от Наградите – церемонията по връчване на призовете. Събитието ще се проведе в края на януари следващата година. Традиционно очакваме стотици представители на бизнеса, колеги, партньори и медии. На него обявяваме имената на всички участници в Годишните награди и представяме техните номинирани проекти и успешни практики. Това е ценен момент за гилдията, защото успехът е повод за празнуване, но най-важното – за признание на колегите и екипите ни.

    Кои са категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите HR проекти?
    Тази година категориите са шест: HR мениджър на годината, HR професионалист на годината, Най-ангажиран с управлението на хора организационен лидер на годината, Най-добър HR проект на голяма компания, Най-добър HR проект на малко или средно предприятие, HR екип на годината. С годините като най-престижна се е утвърдила категорията HR мениджър на годината, тъй като тя оценява дългогодишното и устойчиво развитие на конкретен професионалист и неговия принос към организацията и към общността. Аз самата съм била носител на приза през 2016 г. и мога да ви уверя, че тази награда е сред най-ценните за мен. 

    Използвам възможността да насоча вниманието към една особеност в категориите за награди – имаме равен брой индивидуални и екипни/организационни награди, защото вярваме в успешните лидери, но знаем също, че успехът винаги е споделен с екипа и организацията. По регламент не се допуска участие на един проект в повече от една колективна категория.

    Защо е важно за HR професионалистите да представят своите проекти? Защо инициативата е толкова ценна за HR гилдията?
    Това е единственото по рода си събитие, което дава име на успеха на HR професионалистите! Годишните награди на БАУХ имат морална и професионална стойност не само за HR гилдията, но и за бизнеса. Чрез Наградите нашите колеги и бизнес лидерите ни припознават за равностойни партньори и съветници. Проектът "Годишни награди" създава и добавена стойност за всички нас и особено за по-младите колеги чрез споделянето на добрите практики и опит.

    Инициативата е ценна, защото тя показва труда ни, усилията и резултата от тях. И защото признава успехите ни!

    Да очакваме ли нещо ново и различно в последното издание на Годишните награди на БАУХ?
    Стараем се винаги да изненадваме приятно нашите гости и се надявам, че и тазгодишното издание на церемонията ще бъде емоционално, енергизиращо и запомнящо се. Обещавам да споделим повече подробности на малко по-късен етап, а сега нека се съсредоточим върху номинациите. Колеги и представители на бизнеса, не пропускайте  да се включите в инициативата! Заслужава си!

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки