понеделник, 06 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  522 прочитания

  Безплатна телефонна линия консултира работодатели за COVID-19

  Есперти ще отговарят на всички въпроси на бизнеса за трудова безопасност при извънредната ситуация
  25 март 2020, 20:18 a+ a- a

  В България стартира безплатна телефонна линия (0700 800 10) за консултации на работодатели по всички въпроси във връзка с осигуряване на безопасността на служителите, съобщиха от Лот консулт - консултантска компания, профилирана в сферата на трудова безопасност.

  От фирмата посочват, че експертите ѝ са готови да отговорят на всички въпроси, породени от извънредната ситуация – за оценка на риска на работното място, инструктажа на работещите, предпазни мерки, комуникация с административните органи и работа от разстояние и други. 

  Вече текат проверки за спазване на мерките в големите предприятия. „Вместо да им се дадат указания, методическа или някакъв друг вид помощ, започнаха проверки и съставяне на актове“ – разказва Мария Титопулу, доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и зам.-управител на Лот консулт. „Ролята на експертите по здраве  и безопасност в тази ситуация е много важна и много активна. В България има добре действаща нормативна база, но тя не е подготвена в пълна степен да реагира на ситуация на пандемия и то в световен мащаб.  От тази гледна точка нашата социална отговорност и към работодатели, и към работещи е много важна. Консултантът по здраве и безопасност в момента трябва да доведе на практика мерките, които е необходимо да бъдат взети, така че да са в синхрон с нормативните изисквания.“

  Според компанията е необходима ефективна реорганизация на работните професии и повишаване на информираността за дезинфекцирането. Трябва също актуализиране на инструктажите, които да разясняват на хората къде се намират дезинфектантите, както и какви мерки е предприела компанията, за да опази служителите си, да оцени риска на работното място и да го минимизира.

   

   

   

   

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 25 минути
  Германия премахна някои от ограниченията по границите си
  Страната позволи на берачи на реколта да влязат в страната по време на кризата с коронавирус
  преди 32 минути
  преди 41 минути
  Потвърдените случаи на Covid-19 у нас са 541
  Жертвите на заболяването в страната са вече 21
  преди 57 минути
  преди 15 часа
  преди 18 часа
  Индия забрани износа на хидроксихлорохин
  Президентът на САЩ заяви по-рано, че лекарството срещу малария може да се окаже от решаващо значение в борбата срещу COVID-19