сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2858 прочитания

    Невен Дилков е избран за зам.-председател на ECTA

    Той има близо 25-годишен опит в телеком индустрията
    01 април 2020, 15:20 a+ a- a

    Невен Дилков, основател и управител на Нетера, е избран за зам.-председател на Съвета на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ECTA - European Competitive Telecommunications Association). 

    Като основател на един от първите независими доставчици на интернет в България, Невен Дилков има близо 25-годишен опит в телеком индустрията. Той е член на Борда на директорите на ECTA от 2018 г., а на 30 март 2020 г. е избран за негов зам.-председател. Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации, Програма достъп до информация и др. 

    Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите ".бг" и ".bg" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

    Невен Дилков е основател и на първата дистрибутирана интернет ексчейндж платформа в света - NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center. Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и summa cum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

    ECTA е неправителствена организация с над 20-годишна история. Тя представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия. 

    За успеха на тази мисия ECTA работи активно с европейските институции и националните правителства, с Органа на европейските регулатори за електронни съобщения (BEREC) и националните регулаторни органи, с Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA), органите по конкуренция и други европейски и национални агенции. Целта на организацията е да гарантира, че политиките и законите насърчават конкуренцията, използването и развитието на електронните комуникации.

    „В Европа има голяма нужда от подобряване на конкуренцията на телеком пазарите и ECTA, като основен представител на интересите на малките и средни оператори в Европа, ще продължи да работи с Европейската комисия и парламент този процес да продължи и да е много по-успешен. Поемам ангажимент към всички в индустрията да давам своя принос и да помагам за създаване на много по-добри условия на всички пазари в Европа.“, коментира Невен Дилков.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 минути
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 15 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 17 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 18 часа
    преди 18 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 21 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.