сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2110 прочитания

    Джак Дорси дарява 1 млрд. щатски долара за борба с коронавируса

    Дарението представлява 28% от богатството на главния изпълнителен директор на Twitter
    08 април 2020, 16:05 a+ a- a

    Основателят на Twitter и Square Джак Дорси ще дари 1 млрд. щатски долара за борба с коронавируса. Дарението представлява 28% от богатството му. Дорси обяви решението си в социалната мрежа, споделяйки, че нуждите на обществото нарастват и са от голямо значение.

    Главният изпълнителен директор на Twitter не посочи как финансите ще бъдат разпределени, само че всички ще бъдат използвани за борба с COVID-19.

    В САЩ има недостиг на респиратори и предпазно оборудване. Бизнесът и обществото също изпитват затруднения поради карантината.

    Дорси ще използва акциите си в Square, за да финансира даренията. Дялове от Twitter няма да се използват за кампанията, тъй като Дорси държи по-малко от тях. Те ще бъдат предоставени през фондацията Start Small.

    Четиридесет и три годишният бизнесмен оглавява както Twitter, така и платформата за разплащания Square.

    Ако средствата не бъдат изразходвани до края на пандемията, Дорси заяви, че ще ги насочи към фондове, подпомагащи здравословното състояние на момичета, както и към изследвания за универсалния основен доход.

    Дорси не е единственият бизнесмен от сферата на новите технологии, който направи значителни дарения за борба с пандемията. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг задели 30 млн. щатски долара, по-голямата част от които e за намирането на лечение.

    Джеф Безос от Amazon дари 100 млн. щатски долара на хранителни банки в САЩ, подпомагайки тези, които не могат да се издържат по време на кризата.

    Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви през март, че компанията ще дари медицински средства на Италия, която бе сериозно засегната от вируса.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 7 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 7 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 7 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 9 часа
    преди 12 часа