сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1698 прочитания

    „Облакът“ и защитата на данните са сред най-важните теми за ИТ и бизнес лидерите през 2020

    Настоящата криза принуди хората в глобален мащаб да работят дистанционно и изведе свързаността на данните на преден план
    29 май 2020, 08:18 a+ a- a

    Модернизацията на системите, миграцията към „облака“ и качеството и защитата на данните са водещите тенденции и приоритети при управлението на данните през 2020 г. Това показва тазгодишното проучване на Progress за свързаността на данните, проведено сред 1800 ИТ и бизнес специалисти от 13 индустрии по цял свят.  

    „Настоящата криза принуди хората в глобален мащаб да работят дистанционно и изведе свързаността на данните на преден план“, каза Дейвид Лошин, съавтор на тазгодишното проучване и водещ експерт и консултант по качество и управление на данните и BI. „Данните в организациите вече „живеят“ в хибридна среда, включваща локални (on-premises) технологии, множество облачни платформи и SaaS/PaaS решения. Достъпът до тях е по-критичен от всякога. Организациите се нуждаят от фундаментален подход към управлението и свързаността на данните, за да бъдат успешни.”

    „Свързаността и управлението на данните се развиват с бързи темпове, повлияни от редица бизнес и икономически фактори – нещо, на което сме свидетели и в момента“,  коментира Джон Ейнсуърт, старши вицепрезидент за Core Products в Progress.

    Според резултатите от проучването:

    •Качеството на данните е от първостепенна важност за бизнеса - 44% от анкетираните са го определили  като основно предизвикателство. Това е с 30% повече в сравнение с 2017 г.

    •Миграцията към „облака“, която вече е важна част от ежедневните бизнес операции,  е най-значимият проект за модернизация през 2020 г. Малко над половината от участниците в проучването вече работят или планират подобни инициативи.

    •Хибридната свързаност на данните в реално време става все по-важна за бизнеса. Много организации търсят начини да свържат „облачните“ приложения  с локалните технологии за данни зад „защитна стена“, както и с данни от хибридни и „многооблачни“ среди.

    •Разнообразието в системите се нормализира, като над 55% отбелязват, че използват  базирани на Microsoft и Linux системи.

    •Повече от половината анкетирани, работещи под нормативни изисквания, мигрират своите данни и приложения в „облака“. Това показва, че организациите са преодолели предишните си притесненията за сигурността в „облака“ и защитата на данните.  

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 10 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 11 часа
    преди 11 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 14 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 14 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд