четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2650 прочитания

    Серчин Гирей поема ръководството на „Байер“ за Румъния, България и Молдова

    Тя е част от екипа на компанията от 1999 година
    02 юни 2020, 11:03 a+ a- a

    От 1-ви юни 2020 г. Серчин Гирей поема ръководството на „Байер“ за Румъния, България и Република Молдова от предшественика ѝ Паскал Касекуел, който ще продължи дейността си като Ръководител на веригата за доставки в Европа, Близкия изток и Африка за бизнес направлението КропСайанс. 

    Серчин се присъединява към групата държави през септември 2017 г. и оттогава ръководи финансовите функциите в трите държави. Серчин притежава диплома по Бизнес администрация и контролинг от Германия. Тя започва кариерата си в „Байер“ през 1999 г. в „Счетоводство и финанси“ в Турция. През 2008 г. става ръководител на „Групово отчитане“ за „Байер“ Турция и след 2 успешни години на тази позиция продължава професионалното си развитие в „Байер“ АГ в Германия в „Корпоративни финанси - координация на държавите от регион Европа“. През 2013 г. Серчин се завърща в Турция и от 2014 г. ръководи счетоводния екип. 

    „Това е време на промяна за всички нас, включително за „Байер“, но ние можем да гледаме напред с увереност, защото нашите основи са много солидни. „Байер“ е лидер в областта на науките за живота и ще продължи да обслужва фермери, пациенти и здравни специалисти в Румъния, България и Република Молдова чрез своите направления „КропСайанс“, „Фармацевтични продукти“ и „Безрецептурни продукти“. Само няколко компании са позиционирани като „Байер“ така че да допринасят както за подобряване на човешкото здраве, така и за изхранването на нарастващото световно население. Нашата компания се стреми към своите цели за устойчиво развитие със същата всеотдайност, която полага и за постигането на финансовите си цели. Ще останем верни на нашата визия, особено сега, когато сегашната криза увеличи значимостта на нашите дейности в секторите на земеделието и здравеопазването за цялата общественост.“, коментира Серчин по повод назначението си.

    Местните операции на Групата държави достигнаха оборот от над 335 милиона евро през 2019 г., от които направление „КропСайанс“ има 62%, „Фармацевтични продукти“ – 27%, а „Безрецептурни продукти“ – 11%. С производствената база за семена в Синещ, Румъния, износът на семена на „Байер“ за 2019 година достигна над 65 милиона евро. За „Байер„ в трите държави работят над 480 служители, а основните офиси са в Букурещ и София. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 8 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 12 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 13 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 14 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам