четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2081 прочитания

    Исмаил Даууд е новият главен финансов директор на Paysafe Group

    Даууд има 25-годишен опит в сферата на финансовото управление
    15 септември 2020, 10:52 a+ a- a

    Исмаил („Иззи”) Даууд е новият главен финансов директор на Paysafe Group, съобщиха от компанията за специализирани разплащания.

    Той е базиран в САЩ и ще отговаря пред изпълнителния директор на Paysafe - Филип МакХю, когато се присъедини към компанията на 28 септември.

    Даууд има 25-годишен опит в сферата на финансовото управление и преди това е заемал сходни позиции като главен финансов директор, както в публични, така и в частни организации. Неговият богат опит включва корпоративни финанси, финансови пазари, връзки с инвеститорите, данъци, финансово планиране и анализ, управление на оперативната ефективност, контрол, сливания и придобивания и стратегия.

    Даууд се присъединява към Paysafe от Branch International, организация за финансови услуги, насочена към мобилното поколение, където е заемал позицията главен финансов директор. Преди това той е бил главен финансов директор в редица компании, сред които WageWorks, Santander Consumer USA и BNY Mellon. В началото на кариерата си той прекарва 14 години, заемайки редица финансови и корпоративни ръководни роли в Wells Fargo, водеща компания за финансови услуги.

    „Иззи е талантлив финансов експерт с доказан опит в стратегическото мисленеи постигане на впечатляващи резултати. Знам, че той ще бъде отлично допълнение към нашия екип в утвърждаването на Paysafe като водеща глобална платформа за специализирани разплащания“, сподели Филип МакХю, изпълнителен директор на Paysafe.

    „Paysafe предлага много разнообразно портфолио от методи за разплащане, индустрията за дигиталните разплащания никога не е била толкова вълнуваща сфера за развитие. Очаквам с нетърпение да допринеса за бъдещия растеж на тази амбициозна компания“, коментира Исмаил Даууд.

    Даууд заменя действащия финансов директор Питър Смит, който се оттегля от ролята този месец.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 13 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 13 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 14 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 15 часа
    преди 18 часа