сряда, 30 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  604 прочитания

  Исмаил Даууд е новият главен финансов директор на Paysafe Group

  Даууд има 25-годишен опит в сферата на финансовото управление
  15 септември 2020, 10:52 a+ a- a

  Исмаил („Иззи”) Даууд е новият главен финансов директор на Paysafe Group, съобщиха от компанията за специализирани разплащания.

  Той е базиран в САЩ и ще отговаря пред изпълнителния директор на Paysafe - Филип МакХю, когато се присъедини към компанията на 28 септември.

  Даууд има 25-годишен опит в сферата на финансовото управление и преди това е заемал сходни позиции като главен финансов директор, както в публични, така и в частни организации. Неговият богат опит включва корпоративни финанси, финансови пазари, връзки с инвеститорите, данъци, финансово планиране и анализ, управление на оперативната ефективност, контрол, сливания и придобивания и стратегия.

  Даууд се присъединява към Paysafe от Branch International, организация за финансови услуги, насочена към мобилното поколение, където е заемал позицията главен финансов директор. Преди това той е бил главен финансов директор в редица компании, сред които WageWorks, Santander Consumer USA и BNY Mellon. В началото на кариерата си той прекарва 14 години, заемайки редица финансови и корпоративни ръководни роли в Wells Fargo, водеща компания за финансови услуги.

  „Иззи е талантлив финансов експерт с доказан опит в стратегическото мисленеи постигане на впечатляващи резултати. Знам, че той ще бъде отлично допълнение към нашия екип в утвърждаването на Paysafe като водеща глобална платформа за специализирани разплащания“, сподели Филип МакХю, изпълнителен директор на Paysafe.

  „Paysafe предлага много разнообразно портфолио от методи за разплащане, индустрията за дигиталните разплащания никога не е била толкова вълнуваща сфера за развитие. Очаквам с нетърпение да допринеса за бъдещия растеж на тази амбициозна компания“, коментира Исмаил Даууд.

  Даууд заменя действащия финансов директор Питър Смит, който се оттегля от ролята този месец.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  преди 17 часа
  ЕС добави още 4 държави към „Червения списък“
  Това са държави с над 120 инфектирани с Covid-19 на 100 000 души население
  преди 18 часа
  Докъде стигна процесът на дигитализация у нас?
  Анализ на БСК показва в каква степен обществото и икономиката са премнинали към дигитален формат и къде сме ние спрямо региона на ЦИЕ
  преди 19 часа
  Scalefocus е най-новият партньор на ТУ София
  Компанията дари лаборатория на висшето учебно заведение
  преди 20 часа
  Близо 40% спад на пътуванията на българи в чужбина през август
  Близо 70% по-малко чужденци са посетили страната ни, половината от пристигналите у нас са преминали транзитно, показват данните на НСИ